Näin huomioimme Covid-19-pandemian Kansanlähetysopistolla

27.11.2020

Tätä sivua päivitetään koronatilanteiden muuttuessa.

Päivitetty 30.11.2020.

Osallistuminen tapahtumiin ja jumalanpalveluksiin paikan päällä tauolle

Kansanlähetyksen johtoryhmä on viranomaisten suositusten mukaisesti linjannut 27.11.2020 seuraavia Kansanlähetysopiston toimintaa koskevia poikkeuksia ja lisäyksiä edellisiin linjauksiin nähden:

Opistolla työskentely jatkuu edelleen kiinnittäen huomiota turvaväleihin. Maskin käyttö on vahvasti suositeltavaa, ja maskeja on saatavilla opiskelijoille, työntekijöille ja vieraille maksutta.

Emme järjestä ihmisiä yhteen kokoavia tapahtumia emmekä jumalanpalveluksia 30.11.–7.1. välisenä aikana. Tapahtumat ja jumalanpalvelukset toteutetaan mahdollisuuksien mukaan striimattuina ilman paikalla olevaa yleisöä. Katso tarkemmat tiedot kotisivujen tapahtumakalenterista.

 


Alla oleva päivitetty 8.10.2020.

Järjestämme tilaisuudet ja opetuksen vastuullisesti

Viruspandemia on laittanut asioita uuteen järjestykseen myös Kansanlähetyksen tilaisuuksissa ja Kansanlähetysopiston kurssitoiminnassa. Vieraidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tiiviisti syksyn tilaisuuksia ja koulutuksia koskevaa tilannetta. Noudatamme THL:n ja valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä. Olemme muuttaneet toimintatapoja niin, että paikan päällä olo on turvallista, sujuvaa ja samalla kodikasta.

Tämä näkyy muun muassa seuraavin toimenpitein:

 • Olemme ryhmän luonteesta riippuen rajoittaneet osallistujamääriä ja porrastaneet ruokailuja.
 • Jokaisessa sisätilassa on käytössä käsidesiä.
 • Käytämme maskeja ja pidämme turvavälit.
 • Vieraille ja opiskelijoille on tarjolla hengityssuojaimia maksutta.
 • Olemme tehostaneet siivousta normaalitilanteesta.
 • Majoitus pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan yhden hengen huoneissa.
 • Jumalanpalveluksessa ehtoollisen jakajat käyttävät maskia ehtoollisen jaon aikana.

Pyydämme kaikkia kursseille ja viikonlopputapahtumiin osallistuvia ilmoittautumaan hyvissä ajoin. Siten voimme lähettää osallistujille kohdennettua lisätietoa käytännön järjestelyistä ja myös pitää kiinni tiukemmista osallistujamäärärajoista.

Uudenlaisia toimintamuotoja

Rajoitusten ja peruuntumisten tilalle on tullut uutta toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia. Osa paikan päällä järjestettävistä tilaisuuksista ja opetuksista avataan myös verkko-osallistujille netissä. Osa tarjonnasta mahdollisestaan ainoastaan verkon välityksellä. Opistollamme pyrimme luomaan monipuolista etäopetustarjontaa nettiin ja kehittämään myös monimuoto-opiskelua, jossa etä- ja lähiopetus yhdistyvät.

Jo tälle syksylle on suunnitteilla useita erilaisia nettikursseja, ja keväällä tarjonta tulee olemaan entistä runsaampaa. Seuraa Kansanlähetyksen ja opiston nettisivuja ja valitse itsellesi sopivin tapa osallistua!

Tilaisuuteemme saapuvalle vieraalle

Kun tulet opistollemme kurssille tai tilaisuuteen, huomioithan seuraavat seikat koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi:

 • Pyydämme, että jäät kotiin vähäisenkin flunssan tai muun sairauden vallitessa. Sairastuessasi meillä ollessasi pyydämme sinua viipymättä olemaan yhteydessä henkilökuntaamme.
 • Viranomaiset suosittelevat, että kansalaiset käyttävät puhelimessaan Koronavilkku-sovellusta. Toivomme sen käyttöä mahdollisuuksien mukaan myös meillä vierailevilta. Katso lisää: https://koronavilkku.fi/
 • Ruokalarakennuksen eteiseen ja ruokalaan on kiinnitetty tarroja ohjaamaan turvavälejä. Muistathan riittävät turvavälit muissakin tilanteissa.
 • Auloissa, kokoontumistiloissa ja ruokalassa on käytössä käsidesiä. Hyödynnä sitä ahkerasti, aktiivisen käsienpesun lisäksi.
 • Osallistujille on tarjolla kertakäyttömaskeja vastaanotosta.
 • Muistathan suojauksen aivastaessa ja yskiessä.
 • Ruokalasta on poistettu noin puolet tuoleista. Ruokailethan tämän järjestyksen mukaan väljästi.

 

Nähdään joko verkossa tai paikan päällä – tervetuloa mukaan!

Kuva: Pixabay

Tue koulutustyötä

Voit lahjoittaa haluamasi summan joko oheisen painikkeen kautta tai tilille NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP: FI14 5043 1920 0034 52
viitenumerolla 70331.
Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This