Apologiaforumissa syvennytään kristittynä elämisen haastaviin kysymyksiin

12.4.2022

Yhteiskunnan moniarvoistuminen haastaa sen jäsenet monimutkaisten kysymysten äärelle. Jännitteet ja vastakkainasettelut värittävät arkea. Usein elämä jää kauas ihanteista. Arvojen ristiriita saa aikaan jatkuvaa vuoropuhelua siitä, mikä on oikein ja totta. Miten kristityt voivat sisäisten ja ulkoisten paineiden keskellä vastata niille, jotka kysyvät kristillisen toivon perusteita?

Apologiaan eli kristillisen uskon puolustamiseen tarvitaan sekä teoriaa että käytäntöä: kuuntelemista, kysymyksiin vastaamista, kritiikin purkamista, omien huomioiden esittämistä. Apologiaforumissa 22.–24.4.2022 Kansanlähetysopistolla Ryttylässä on opettamassa ja keskustelemassa joukko suomalaisia kristinuskon asiantuntijoita ja hengellisiä vaikuttajia.

Tapahtuman teemana on Murtumispisteitä. Viikonlopun aikana paneudutaan muun muassa siihen, millainen kirja Raamattu on. Onko kristinuskolla vielä sijaa nyky-yhteiskunnassa? Säilyykö usko raamattunäkemysten ja -tulkintojen viidakossa? Aiheita avaamassa ja ajatuksia herättämässä ovat muun muassa Timo Laato, Soili Haverinen, Heli Karhumäki, Leif Nummela ja Vesa Ollilainen.

Juontajina toimivat Sami Haapakoski ja Janne Jehkonen. Musiikista vastaa Aarni Seppälä.

Tapahtuman aikana on järjestetty lapsille omaa ohjelmaa. Apologiaforumiin voi osallistua myös etänä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Kuuntele Rope Kojosen ja Vesa Ollilaisen keskustelu otsikolla ”Usko ja tiede”. Rope opettaa tapahtumassa samaisella teemalla.
Radiojuttu kuunneltavissa myös Applen Podcastina.

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This