Antti Koskenniemi: Katseet kesässä

15.2.2022

Kansanlähetyksen nuorisotyössä, Nuorten Maailmassa, katseet ovat jo tiukasti kesässä. Ripareille ja lastenleireille kasataan tiimejä, ja Donkki-aasi kääntää jo kylkeä talviunillaan. Mutta sitä ennen nautitaan talvesta, sillä ennen kesää on monta juttua edessä.

Seuraava nuorisotyön tapahtuma on talkooväen ja vastuunkantajien viikonloppu Ora & Labora 11.–13. maaliskuuta. Silloin nuoret pääsevät visioimaan Kansanlähetyksen nuorisotyön tulevaisuutta.
– Istumme yhdessä alas pohtimaan, mitä voisimme tehdä jatkossa paremmin tai toisella tavalla. Samalla koulutamme housebändiläisiä ja teknikoita. Palkaksi nuoret saavat ilmaisen, hauskan viikonlopun Kansanlähetysopistolla. Lauantai-illalle olemme aina varanneet jonkin yllätyksen, yleensä jotain mukavaa yhteistä tekemistä, Kansanlähetyksen juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattorin sijainen Antti Koskenniemi kertoo.

Seuraavana Nuorten Maailman tapahtumakalenterissa on Quiet Action. Se on tapahtuma, jossa nuoret kulkevat yhdessä kiirastorstaista pitkäperjantain ja hiljaisen lauantain kautta pääsiäissunnuntain riemuun.

Uusinta uutta Nuorten Maailmassa on Korkean paikan leiri 27.–29.5.2022. Tällä leirillä valmistaudutaan leirikesään. Riparien isostiimit tutustuvat toisiinsa ja valmistelevat leiriä. Myös muut kuin isosiksi valitut ovat tervetulleita valmistelemaan Ryttylän kampusta kesäkauteen.

Yhteisöllisyyttä ruutujen välityksellä

Korona-ajan rajoitteiden jälkeen tulevien tapahtumien suunnittelu on tuntunut Koskenniemestä tavallistakin mukavammalta. Joulun alla hän joutui lähettämään parille sadalle nuorelle ikävän viestin uudenvuoden-tapahtuma Haasteen perumisesta kokoontumisrajoitusten vuoksi. Muutamaa viikkoa myöhemmin lähtivät seuraavat huonot uutiset, kun isoskoulutusviikonloppu piti muuttaa etäyhteyksien avulla toteutettavaksi. Nuorten Maailmasta vastaavana työntekijänä hän kertoo kokeneensa tapahtumien perumisen hyvin harmillisena. Hänestä olisi ollut hienoa nähdä nuoria, ja hän tiesi, että nuo viikonloput olisivat merkinneet monelle nuorelle erittäin paljon.
− Toisaalta isoskoulutus onnistui ruutujenkin välityksellä hyvin. Tunnelma oli yllättävän yhteisöllinen. Oli mukavaa nähdä pieni kurkistus ihmisten koteihin. Moni esitteli lemmikkejään tai jotain itselleen tärkeitä esineitä.

Päällimmäisenä tunteena Koskenniemellä on kiitollisuus.
− On hienoa, kun voimme luottaa Raamatun lupauksiin. Saamme tulla Jumalan luo juuri sellaisina kuin olemme. Emmekä ole yksin! Ihmiset sekä rukoilevat työmme puolesta että tukevat meitä taloudellisesti. Molempia tarvitaan – kiitos niistä!

Haluatko kuulla lisää uutisia Kansanlähetyksen juniori- ja nuorisotyöstä? Voit tilata Nuorten Maailman uutiskirjeen osoitteessa nm.fi/uutiskirje/

Tue Nuorten Maailman työtä

Voit tukea Kansanlähetyksen nuorisotyötä tämän painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 69009. Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This