Aika on lyhyt

23.3.2021

Miten olet ajatellut täyttää jäljellä olevan aikasi? Oletko jo valinnut, rakennatko ensisijaisesti ulkonaista maailmaa vai keskitytkö sisäisen maailmasi remonttiin?

Aika rientää eteenpäin nopein askelin ja me sen mukana. Aika on niukka hyödyke, sitä on käytössämme vain rajatusti. Maailma, jossa elämme, ja kaikki mitä omistamme, katoaa pian. Sen jälkeen seuraa ikuisuus, joka ei tunne aikaa. Siksi meidän on käytettävä viisaasti ne päivät, jotka meille on mitattu.
Nykyinen elämäntapa ei eroa yhtään Nooan aikaisten ihmisten elämäntavasta. He söivät, joivat ja menivät naimisiin! Mutta tämä maailma on laskukiidossa. Jumalan uusi maailma on aikaa sitten suunniteltu ja se toteutuu pian.

Kerran eräs kulttuurin eri puoliin tutustuva ryhmä vieraili luostarissa. Kurkistettuaan munkin spartalaiseen kammioon yksi vierailijoista kysyi uteliaasti: ”Missä teidän huonekalunne ovat?” Sanavalmis munkki heitti vastakysymyksen. ”Missäs teidän ovat?” Vierailija vastasi: ”Olemme vain läpikulkumatkalla.” ”Juuri niin!” sanoi munkki.

Emme toki kaikki ole munkkeja tai nunnia. On kuitenkin tärkeää muistaa, miten hyviä renkejä mutta kurjia pomoja raha ja tavara ovat. Niillä ei ole minkäänlaista ikuisuusarvoa. Tehtäviimme kuuluu viljellä ja varjella tätä maata, mutta Jeesuksen tulon, viimeisen tuomion ja uuden maailman näkökulmasta katsottuna nekin asiat saavat uuden aseman.

Arvioi siis asioiden tärkeysjärjestys. Opi ajoissa päästämään irti ja heittämään kuormasi pois voidaksesi kiinnittää katseesi tulevaan maailmaan. Tässä maailmassa meillä ei ole pysyvää majaa. Siksi tärkeintä, mitä voimme vielä tehdä, on auttaa ihmissieluja Jumalan tuntemiseen.

Teksti: Heli Hyvönen

Kuva: Pixabay

Artikkeli on julkaistu aiemmin Vie Sanoma -lehdessä.

 

Lahjoita Jeesus tuo turvan -keräykseen

Kerro kanssamme Jumalan rakkaudesta maahanmuuttajille ja pakolaisille. Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08

viitenumerolla 70315

Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This