Vaikeuksien keskellä joulukirkkoon

20.12.2018

Viime marraskuussa seurakunta oli kokoontunut entiseen Neuvostoliittoon kuuluneessa Keski-Aasiassa jumalanpalvelukseen. Yhtäkkiä kello 11.00 paikalle saapui noin neljäkymmentä poliisia, salapoliisia ja ensimmäistä kertaa myös armeijan upseereita. He keskeyttivät jumalanpalveluksen ja määräsivät seurakuntaiset antamaan tietonsa poliisille. Jokainen paikalla ollut kuvattiin, ja heidän nimensä, osoitteensa ja työpaikkojensa tiedot kirjattiin ylös.

Pastori ja kolmetoista seurakuntalaista, joista nuorin oli neljätoistavuotias, vietiin poliisiasemalle kuulusteltaviksi. Poliisit painostivat pastoria allekirjoittamaan tunnustuksen siitä, mitä he ovat tehneet. Hän ei kuitenkaan taipunut tähän painostukseen.

Samanaikaisesti poliisit takavarikoivat kaikki rakennuksesta löytämänsä kirjat, lehdet, laulukirjat ja DVD-levyt. Maan laki määrää, että takavarikoidusta omaisuudesta pitää aina tehdä inventaario ja antaa se asianomaisille. Tätä inventaarioita ei koskaan tehty. Päivän päätteeksi paikalle saapui kaasufirman miehiä, jotka katkaisivat rakennuksesta lämmityksen. Seurakuntalaiset pääsivät lähtemään koteihinsa pitkien kuulustelujen jälkeen vasta kello 23.00.

Operaation lopuksi poliisit uhkasivat jatkaa näitä operaatioitaan siihen asti, että seurakunnan toiminta saadaan lopetetuksi. Nyt tästä ratsiasta on kulunut kolme viikkoa. Seurakunta on kokoontunut jumalanpalvelukseen kuten ennenkin, eivätkä poliisit ole tulleet paikalle. Seurakuntalaiset otaksuvat nyt, että heitä tullaan syyttämään oikeudessa laittomista kokoontumisista.

Vaikka Jumala on antanut heille rohkeutta kokoontua Sanan ääreen vaikeuksista huolimatta, niin varmaan moni seurakuntalainen tänä jouluna menee joulukirkkoon jännittynein mielin. Muistetaan heitä ja kaikkia vainottuja veljiämme ja sisariamme rukouksin myös joulun aikaan.

Haluamme kiittää teitä jokaista kaikesta tuesta, muistamisesta ja rakkaudesta, mitä olemme kuluneena vuonna osaksemme saaneet.

”Mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää peljätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikille kansoille. Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.” (Luuk. 2: 10–11)

Jeesuksen runsaasti siunaamaa joulua ja uutta vuotta 2019 teille kaikille!

Teksti on ote Idän kirjallisuustyön ystäväkirjeestä.
Turvallisuussyistä nimiä ei voi julkaista.


Painatamme ja levitämme edelleen Raamattuja, Uusia testamentteja ja muuta hengellistä kirjallisuutta eri kielillä myös niille kristityille, jotka eivät muuten voi saada Jumalan sanaa tai hengellistä opetusta.

Tule mukaan tukemaan vainottuja kristittyjä:

Osallistu Kansanlähetyksen joulukeräykseen:

  • Nettilahjoituksella tämän sivun kautta
  • Kuukausilahjoittajana tästä linkistä tai lahjoitus (at) sekl.fi (kohde: kirjallisuustyö / vainotut kristityt)
  • Puhelimitse: 0600 180 10 (10,01 € + pvm) tai 0600 190 90 (20,45 € + pvm)
  • Tilisiirrolla: Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry, FI83 2070 1800 0283 25,
    viite: 70807
  • Lue lisää Kansanlähetyksen työstä vainottujen kristittyjen parissa.

Jumalan siunausta sinulle ja kiitos lahjastasi!

Share This