Teijo Peltola Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan vt. kirkkoherraksi

21.1.2022

Lapuan tuomiokapituli on määrännyt kokouksessaan 12.1.2022 Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajan, TM, rovasti Teijo Peltolan Lapuan tuomiokirkkoseurakuntaan määräaikaiseksi (1.2.–30.6.2022) vt. kirkkoherraksi. Viransijaisuuden aikana Peltola hoitaa kirkkoherran tehtävät ja siinä roolissa myös tuomiorovastin vaalin järjestämisen.

”Iloitsen mahdollisuudesta palvella Lapuan hiippakuntaa Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan vt. kirkkoherrana. Kyseessä on sijaisuus, josta palaan virkamääräyksen jälkeen nykyisiin tehtäviini apulaislähetys-johtajaksi. Arvostan tätä mahdollisuutta palvella välillä myös seurakuntavirassa”, Peltola sanoo.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on myöntänyt Peltolalle toimivapaan ja valinnut hänen sijaisekseen järjestön ulkomaantyöntekijän, TM, pastori Mikko Tiiran. Tiira hoitaa tehtävää ulkomaantyön osastonjohtajan valtuuksin ja kuuluu sijaisuuden ajan johtoryhmään.

”Viesti valinnasta tehtävään saavutti minut ulkomaantyöntekijälle sopivasti lentokoneessa. Olen kiitollinen luottamuksesta! Pyydän myös rukouksianne, jotta tämä sijaisuusaika sujuisi hyvin ja osaisin hoitaa tehtävää viisaasti ja taidolla” Mikko Tiira kirjoittaa matkalta.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela on iloinen, että Peltola on valittu tällaiseen tärkeään tehtävään. Hän pyytää esirukousta tuleviin vastuisiin sekä Peltolalle että Tiiralle.

Artikkelikuva: Jaakko Rusama

Lisätietoja

Nummela Daniel

lähetysjohtaja

daniel.nummela@sekl.fi

+358 44 447 7812

Share This