Verkkokurssi: Videokuvauksen perusteet

5.7. - 29.8.2021

Maanantai 5.7. 00:00

Sunnuntai 29.8. 00:00

Videokuvauksen perusteet – verkkokurssi

Haluaisitko oppia kuvaamaan videoita? Kurssi perehdyttää videon suunnittelun, videokuvauksen sekä editoinnin perusteisiin. Aikaisempaa kokemusta videokuvaamisesta ei vaadita kurssin suorittamiseen. Kurssin suorittamiseen tarvitset järjestelmäkameran, jossa on videokuvausmahdollisuus sekä tietokoneen, jolla voit editoida kurssilla toteutettavan videon.

Sisältö ja työmuodot

Kurssilla käydään läpi teoriassa videokuvauksen perusteita. Tärkein osa kurssin sisältöä ovat kuitenkin käytännönharjoitukset, joissa opiskelija tuottaa kurssin aikana yhden 1-3 min pituisen videon.

Harjoitukset sisältävät tehtäviä videon suunnittelusta kuvaamiseen ja editointiin. Videosuunnittelussa opetellaan kirjoittamaan videon suunnitelma ja kohtauslista. Harjoituksissa opetellaan kameran asetuksia videokuvaamisessa, kuvataan ja editoidaan video. Lisäksi opiskelija pääsee käyttämään luovuutta videon muodossa ja saa palautetta tuotoksestaan kurssin opettajalta ja muilta kurssilaisilta.

Kurssilla opiskellaan pääsääntöisesti verkossa. Suorittaakseen kurssin opiskelijan ei tarvitse sitoutua tiettyihin ajankohtiin, näin pyritään huomioimaan esimerkiksi kolmivuorotyöläiset. Pitkin kurssia Moodle-sivulle ilmestyy opiskelumateriaalia sekä viikottaiset tehtävät. Tahti ei ole liian nopea ja kurssin pystyy suorittamaan myös työelämän keskellä. Kurssin suorittamiseen kuluu 3-4 tuntia viikossa. Kurssin aikana on mahdollista kysyä opettajalta neuvoa zoom-kyselytuntien aikana sekä kurssialustalla viesteillä.

Linkki Kansanlähetysopiston Moodle-alustalle.

Linkki Moodlen käyttöohjeisiin.

Kurssin opetuksesta vastaa Laura Manninen

”Olen videokuvaaja ja valokuvaaja sekä media-alan freelancer. Innostun, kun opin uutta videoiden editoinnista ja saan kertoa tarinoita videon muodossa. Kurssilla jaan videokuvauksen oppejani muille.”

 

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin harjoitukset toteutetaan omalla järjestelmäkameralla tai muulla vastaavalla kameralla, jossa on mahdollista säätää suljinaikaa sekä aukkoa.

Videoiden editointiin voi käyttää vapaavalintaista editointiohjelmaa, kurssilla opetetaan ilmaisen videoeditorin Da Vinci Resolven käyttö.

*Kansanopistojen verkkokursseille on yleensä vaatimuksena lähijakso. Kuitenkin nyt koronan aikana on voimassa poikkeussääntö, jolloin lähijaksolle osallistumista ei velvoiteta, eikä se tällä hetkellä ole edes mahdollista.

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssi: 40e

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Share This