Verkkokurssi: Valokuvauksesta tarinoihin

15.3. - 9.5.2021

Maanantai 15.3. 08:00

Sunnuntai 9.5. 23:59

Valokuvauksesta tarinoihin – verkkokurssi

Haluaisitko kehittää kykyjäsi valokuvaajana ja kertoa tarinoita kuvillasi? Kurssi perehdyttää valokuvauksen ja tarinankerronnan perusteisiin yhdistämällä niitä monipuolisissa käytännön harjoituksissa.

Sisältö ja työmuodot

Kurssilla käydään läpi teoriassa sekä valokuvauksen että tarinankerronnan perusteet. Tärkein osa kurssin sisältöä ovat kuitenkin käytännönharjoitukset, joissa opiskelija ottaa valokuvia annetuilla ohjeilla. Harjoituksissa lähdetään liikkeelle yksinkertaisista mustavalkokuvista ja edetään pikku hiljaa värikuvaukseen ja lopulta kokonaiseen valokuvakertomukseen, joka koostuu useasta kuvasta. Kuvista keskustellaan yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Kurssilla opiskellaan pääsääntöisesti verkossa. Suorittaakseen kurssin opiskelijan ei tarvitse sitoutua tiettyihin ajankohtiin, näin pyritään huomioimaan esimerkiksi kolmivuorotyöläiset. Pitkin kurssia Moodle-sivulle ilmestyy opiskelumateriaalia sekä viikottaiset tehtävät. Tahti ei ole liian nopea ja kurssin pystyy suorittamaan myös työelämän keskellä. Kurssin suorittamiseen kuluu arviolta max. 3 tuntia viikossa.

Linkki Kansanlähetysopiston Moodle-alustalle.

Linkki Moodlen käyttöohjeisiin.

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin käytännönharjoitukset toteutetaan omalla järjestelmäkameralla tai muulla vastaavalla kameralla, jossa on mahdollista säätää suljinaikaa, aukkoa, herkkyyttä sekä muuttaa polttoväliä (zoomia). Kuvien muokkaukseen voi käyttää vapaavalinnaista muokkausohjelmaa (esim. Lightroom, Darktable).

Lähijakso

Kansanopistojen verkkokursseille on vaatimuksena lähijakso. Kuitenkin nyt koronan aikana on voimassa poikkeussääntö, jolloin lähijaksolle osallistumista ei velvoiteta. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden osallistua lähijaksolle. Tämän kurssin lähijaksoa ei ole vielä valittu. Siitä tiedotetaan tarkemmin tässä.

Verkkokurssin yhteydessä lähijaksolle osallistuminen on halvempaa.

Kurssin opetuksesta vastaa Harri Turunen

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssin hinta: 40e

Lähijakson hinta: TIEDOTETAAN MYÖHEMMIN

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Turunen Harri

medialinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

harri.turunen@sekl.fi

044 338 7680

Share This