Verkkokurssi: Koinee-kreikan perusteet

8.8. - 2.10.2022

Maanantai 8.8. 00:00

Sunnuntai 2.10. 00:00

Sisältö

Kreikan perusteiden kurssi sopii kaikilel, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan koinee-kreikan opinnot. Opiskelijan ei tarvitse osata kreikkaa ennestään.

Aloitamme tutustumalla aakkosiin ja niiden ääntämiseen. Seuraavaksi käymme läpi muoto-oppia, eli miten sanoja taivutetaan, ja kieliopin perusasioita. Tämän jälkeen luemme helppoja tekstipätkiä Uudesta testamentista.

Opiskelussa käytämme apuna Helsingin yliopiston materiaalia, joka on netissä, muun muassa kirjaa Alfasta alkuun ja yliopiston netissä olevia harjoituksia.

Kurssi alkaa maanantaina 8.8.2022 ja kestää kahdeksan viikkoa 2.10.2022 asti. Kokoonnumme kurssilla viikottain maanantaisin kello 19:30-21:00. Kaikki tapaamiset nauhoitetaan, joten jos olet joskus estynyt osallistumaan, voit katsella tallennuksen myöhemmin. Sen lisäksi on harjoituksia viikottain, joihin on hyvä varata aikaa n. 2 tuntia viikossa.

Kurssilla opiskellaan verkossa ja työalustana käytetään Kansanlähetysopiston Moodlea

Kurssin opetuksesta vastaa filosofian tohtori Kari Valkama.

 

Olen koulutukseltani kielitieteilijä olen toiminut raamatunkääntäjänä Kaakkois-Aasiassa vuodesta 1984. Kreikan opinnot aloitin 1978 Helsingin kesäyliopistossa. 1980-luvulla aloin opiskella klassista kreikkaa syventäviin opintoihin saakka. UT saatiin käännettyä valmiiksi vuonna 2005 ja sen jälkeen taitoni ovat ruostuneet käytön puutteessa. Paras tapa oppia on opettaa muita!”

 

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali tullaan lataamaan Moodle-oppimisympäristöön. Alla on kuitenkin listattuna niitä materiaaleja, joita kurssilla tullaan hyödyntämään.

Helsingin yliopiston oppimisympäristöön pääsee täältä

https://kielet.teol.helsinki.fi/kamu/index.html

Helsingin yliopiston oppikirja on nimeltään Alfasta Alkuun. Sen saa ladattua tästä osoitteesta:

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/319137/Alfasta%20alkuun%204.%20painos.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Gyllenbergin sanakirja on saatavilla ilmaiseksi alla olevasta osoitteesta:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/16155

Jos haluat kuitenkin ajantasaisemman, mutta maksullisen kirjan (tai voit lainata kirjastosta), silloin Matti Liljeqvistin sanakirja on paras:

https://www.adlibris.com/fi/kirja/uuden-testamentin-sanakirja-kreikka-suomi-9789517923156

Lähijakso kurssille

Verkkokurssin yhteyteen on suunniteltu myös lähiopetusjakso. Tämän kurssin lähijakson voit valita kahdesta eri arkiperiodista Kansanlähetysopistolla Ryttylässä:

1. Raamatun punainen lanka 22.-24.8.

2. Luukkaan evankeliumi 29.-31.8.

Saat lähijakson alennettuun hintaan. Lähijaksoon tulee ilmoittautua vielä erikseen. Ilmoittautuessasi mainitse lisätiedoissa ”Verkkokurssi – Kreikan perusteet lähijakso”

Mikäli et pääse osallistumaan edellä mainittuun lähijaksoon toimii lähijaksona myös jokin toinen Kansanlähetyksen tapahtuma tai arkiluentosarja Kansanlähetysopistolla. Tarjontaa pääset katsomaan täältä: https://kansanlahetysopisto.fi/tapahtumakalenteri/

Voit osallistua etäkurssille vaikka et pystyisi osallistumaan lähijaksolle

 

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssin hinta 50€

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Share This