Verkkokurssi: Kognitiiviset ilmiöt uskonelämässä

13.6. - 15.8.2022

Maanantai 13.6. 18:00

Maanantai 15.8. 18:00

”Opi ajattelemaan paremmin”

– Kognitiiviset ilmiöt uskonelämässä

Koe jotain, mitä et löydä muualta: sukella kolmatta kertaa vedettävälle psykologian etäkurssille!

Kaikki ajattelumme, tekemisemme ja kokemisemme tapahtuu samoilla aivoilla, ja niihin vaikuttavat samat ihmisen tiedonkäsittelyyn eli kognitioon liittyvät ilmiöt. Ne vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten ihminen tulkitsee yliluonnollista todellisuutta ja omaa elämäänsä uskonsa edustajana. Kyky tasapainoiseen ajatteluun on tärkeää paitsi ihmisen mielenterveydelle, myös tasapainoiselle hengellisyydelle.

Tällä nuorille ja nuorille aikuisille suunnatulla 10 viikkoa kestävällä kurssilla tutustutaan siihen, miten mieli toimii suhteessa hengellisyyteen. Tutustumme kognitiivisen psykologian ilmiöihin ja myös kognitiivisiin vinoumiin, jotka vaikeuttavat todellisuuden hahmottamista.

Tämä kurssi on sinulle, jos haluat esimerkiksi:

  • Syventää kykyäsi ymmärtää ja auttaa muita ihmisiä
  • Etsiä selkeyttä hengellisiin kokemuksiin ja Jumalan äänen kuulemiseen
  • Perehtyä psykologiaan kristillisessä ympäristössä
  • Kehittää ymmärrystäsi terveestä hengellisyydestä ja karismaattisuudesta
  • Saada uusia kavereita ja jutella ihmisten kanssa, joita nämä asiat kiinnostavat

Opetussessio on maanantaisin klo 18-20. Osallistua voit valintasi mukaan joko etänä Zoomin kautta tai paikan päällä Helsingin Kansanlähetyksen tiloissa (Karjalankatu 2 A 1, Helsinki). Paikalletulijoiden kanssa pidetään myös nyyttäri-iltapala opiskelun jälkeen. Opetuksen voit katsoa myös jälkikäteen tallenteelta.

Kurssin opetuksesta vastaa Mikael Elmolhoda

”Olen nuorisotyötaustainen reaaliaineiden opettaja (uskonto+psykologia). Viimeistelen juuri graduani hengellisen väkivallan tutkimuksesta. Muita kiinnostuksenkohteitani ovat kognitiivinen psykologia, sielunhoito ja hengellisen toiminnan etiikkaan liittyvät kysymykset.”

 

Kurssin sisältöjä tuottavat myös aiempien kurssien opiskelijat. Uskomme, että löydät varsin monipuolisen kattauksen mielenkiintoisia ihmisiä!

Kaverialennus

Jos kaverisikin tulee mukaan, niin saatte molemmat kurssin hintaan 30e/henkilö! Kaveriale onnistuu helposti niin, että kaverisi kirjoittaa ilmoittautuessaan lisätietoihin kutsujan eli sinun nimesi.

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää kognitiivisen psykologian peruskäsitteistöä ja ihmisen tietojenkäsittelyn ominaispiirteitä ja rajoitteita. Opiskelija on tutustunut syvemmin kahdeksaan uskonelämän kannalta tärkeään kognitiiviseen vinoumaan ja osaa tulkita niiden vaikutuksia hengellisyyteen. Opiskelija on myös saanut käytännöllisiä työkaluja oman ajattelunsa kehittämiseen ja tasapainoiseen hengelliseen elämään.

Työmuodot

Viikoittaiset opetussessiot ovat maanantaisin klo 18-20. Osallistua voit paikan päällä Helsingissä tai etänä. Vaihtoehtoisesti voit katsoa opetukset tallenteelta. Annamme myös viikoittain Moodle-oppimisalustan kautta lyhyen oppimispäiväkirjatehtävän, jonka kautta voit jakaa ajatuksiasi muille ja pohtia viikon aihetta.

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin mittaan opettaja saattaa suositella vapaaehtoista lisälukemista, jota saa useimmista kirjastoista tai kirjakaupoista. Kurssimateriaalia on ladattavissa kurssin jälkeen.

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Usein kysyttyä:

K: Onko tämä sama kurssi kuin viime vuoden Kognitiiviset vinoumat uskonelämässä?

V: Joo, vaihdettiin se keskimmäinen sana, jotta otsikko vastaa paremmin kurssin sisältöä 🙂

K: Olen vähän kiireinen, mutta aihe kiinnostaa. Sopiiko tämä minulle?

V: Jo vain! 10 viikon oppimispäiväkirjoista riittää, että tekee kuusi. Niihin ei mene kauaa, sillä opetus huomioiden kurssin voi hyvin suorittaa käyttäen vain 3-4 tuntia aikaa viikossa. Tallennamme opetukset myös tallenteiksi, jotta voit katsoa ne silloinkin, kun et pääse maanantaina paikalle tai Zoomin ääreen. Esim. jos oot välillä ihan lomalla. Kannattaa muuten lomailla.

K: Keille kaikille opiskelijahinta kuuluu?

V: Kaikille jotka niin kokee. Voit olla opiskelija, työtön tai muuten semmoisessa vaiheessa elämää, että alennuksesta tulisi hyvä mieli. Ota vastaan 🙂

K: Mitä tarkoittaa ”nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu”?

V: Noo sitä voi tulkita aika laajasti, sanotaan vaikka 17-30v. Eikä pari vuotta sinne tai tänne nyt oo nii justiinsa. Tervetuloa vaan 🙂

K: Sopiiko kurssi eritaustaisille ja eri kirkkokunnista tuleville nuorille?

V: Ilman muuta. Aiemmatkin opiskelijat ovat olleet monista eri kirkkokunnista, on helluntailaisia, luterilaisia, vapaakirkollisia, adventisteja, katolilaisia ja monia muitakin! Kansanlähetyksen perinteeseen kuuluu myös avoimuus karismaattisuudelle, joten samaistumispintaa löytynee varsin laajasti. Ja joka tapauksessa jokainen on tervetullut uskontoon katsomatta, jos nämä aiheet kiinnostavat.

 

Hintatiedot

Verkkokurssin hinta: 50e

Opiskelija: 40e

Kaveriale: 30e

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Kaitainen Mattias

Kansanlähetysopiston verkkokoulutusvastaava & Lähetyskeskuksen jumalanpalvelusyhteisön pastori

mattias.kaitainen@sekl.fi

0440337890

Share This