Nuorten aikuisten vaellusretriitti

1. - 4.10.2020

Torstai 1.10. 16:00

Sunnuntai 4.10. 18:00

Lähde mukaamme retriittipainotteiselle patikkamatkalle Repoveden kansallispuiston jylhiin metsämaisemiin! 

Nuorille aikuisille suunnattu vaellusretriitti ei vaadi sinulta aiempaa vaelluskokemusta, sillä tarjoamme osallistujille etukäteen tarvittava tieto ja tuki vaellukselle valmistautumiseen. Olitpa enemmän patikoinut tai patikoinnista kiinnostunut ensikertalainen, yhteinen hiljentyminen Jumalan hoidossa, hänen luomansa luonnon helmassa, on juuri sinua varten.

Näin vaellusretriitti toteutetaan

Retriitin ensimmäisen päivän vietämme Kansanlähetysopistolla Ryttylässä, jolloin käymme läpi perustiedot vaelluksella toimimisesta, reitistä ja leiriytymisestä. Ensimmäisen yön nukumme teltoissa Kansanlähetysopistolla. Seuraavana aamuna teemme viimeiset valmistelut, ruokailemme ja siirrymme yhteiskyydillä Repoveden kansallispuistoon. Itse vaellus on kahden yön mittainen kierros Repoveden kansallispuiston hienoimpien kohteiden kautta.

Retriitti rakentuu säännöllisesti pidettävien yhteisten rukoushetkien ympärille. Jatkuva rukous, Jumalan läsnäolossa ja hoidossa lepääminen, on tässä retriitissä osallistujaa kantava ja eteenpäin kuljettava elementti. Retriitissä kuljemme kohti Herran päivän aamua, sunnuntaita, jolloin saamme Katajavuorella vietettävässä messussa ottaa Herramme vastaan ruumiinsa ja verensä kautta ehtoollisessa. Hän itse ravitsee henkemme, sielumme ja ruumiimme ja varustaa meitä eteenpäin.

Retriitille otetaan yhteensä 16 osallistujaa. Retriitti toteutetaan, kun osallistujia on vähintään 10.

Vaellusreitti

Retriitin aikana vaellamme kolme päivää Repoveden kansallispuistossa. Päivittäiset kävelymatkat ovat 7-13 kilometriä, eli soveltuvat hyvin aloitteleville vaeltajille. Vaelluksen aikana kuljemme kahdessa pienemmässä ryhmässä, ja reittinä kuljemme Kaakkurin kierroksen, jonka kokonaispituus on 26 kilometriä. Matkaa voidaan pidentää tai lyhentää ryhmän jaksamisen mukaan. Lisätietoa löytyy täältä: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/repovesi-kaakkurinkierros.pdf

Valmistautuminen

Vaellukselle osallistutaan muilta osin omilla varusteilla, mutta kukin telttaryhmä saa Kansanlähetysopistolta retkikeittimet ja tilavat neljän hengen teltat käyttöönsä. Osallistujat saavat neuvoja varusteiden hankintaan. Monia varusteita saa esimerkiksi vuokrattua pientä korvausta vastaan. Voit ilmoittautua vaellukselle myös yksin, jolloin muodostamme telttaryhmiä muiden yksin ilmoittautuneiden kanssa. Myös yksin majoittuminen omassa majoitteessa on mahdollista.

Vaelluksella jaksamiseen riittää hyvä peruskunto. Reitin pituutta on mahdollista muokata ryhmän taitotason perusteella. Valmistautumiseesi riittää, että olet sisäänajanut uudet vaelluskengät, eli kävellyt niiden kanssa 20-100 km. On myös hyvä idea testata etukäteen rinkan kanssa kävelemistä. Ei tarvitse huolestua, mikäli rinkka tuntuu hiukan epämukavalta, katsomme ennen vaellukselle lähtöä, että rinkkojen säädöt ovat kohdillaan.

Vaellusretriitin hinta on 100€/osallistuja.
Hinta sisältää ohjelman ja ohjauksen lisäksi ruoat, teltat ja retkikeittimet, vakuutuksen sekä kuljetukset Kansanlähetysopiston ja Repoveden kansallispuiston välillä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.9.2020.

 

Retriitin toteuttajat


Topias Meriö
Yhteisöpedagogi, seikkailukasvattaja ja Uskovaiset nuoret ry:n puheenjohtaja


Markus Korri
Kansanlähetysopiston kurssivastaava ja pastori

Lisätietoja saat tarvittaessa vaelluksen käytännön järjestelyjen osalta Topias Meriöltä sähköpostilla topias@merio.com ja puhelimitse 0451166150, sekä hengellisen sisällön ja kurssijärjestelyjen osalta Markus Korrilta sähköpostilla markus.korri@sekl.fi ja puhelimitse 0505651352.

Retriitti alkaa Kansanlähetysopistolla Ryttylässä torstaina 1.10. klo 16:00. Repovedeltä lähdemme sunnuntaina 4.10. noin klo 15:00 aikoihin kohti Ryttylää. Ryttylässä huollamme vielä varusteet ja kotiutuminen ajoittuu klo 18–19 aikoihin. Osallistujat saavat lähempänä retriittiä tarkemman ohjelman.


Paikkatiedot

Kansanlähetysopisto
Opistotie 6
12310 Ryttylä

Puh. 019 77 920

Hintatiedot

Vaellusretriitin hinta on 100€/osallistuja. 

Hinta sisältää ohjelman ja ohjauksen lisäksi ruoat, teltat ja retkikeittimet, vakuutuksen sekä kuljetukset Kansanlähetysopiston ja Repoveden kansallispuiston välillä.

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Yhteyshenkilö tähän kurssiin liittyen:

Soininen Salla

Kurssivastaava, Kansanlähetysopisto

salla.soininen@sekl.fi

050 565 1352

Share This