Hope – Minilähetyskurssi

22.5. - 30.9.2024

Keskiviikko 22.5. 19:00

Maanantai 30.9. 14:30

Hope-minilähetyskurssi

Haluaisitko tutustua lähetystyöhön tai mietitkö omaa tehtävääsi lähetyskutsun äärellä? Hope-kurssilla pääset tutustumaan lähetystyöhön kokonaisvaltaisesti. Pohdimme sekä lähtemistä että lähetyksen tukemista lähettäjän asemasta. Hope-kurssin aikana tapaamme monenlaisia vieraita: Uusia lähettejä, konkareita, sekä myös lähetyksen tukijoita. Tämän lisäksi käymme läpi lähetystyön teologiaa, perusteita ja askelia kohti lähetystyötä. Kurssin tavoitteena on kartoittaa sinun paikkaasi lähetystyön laajassa maailmassa. Tervetuloa mukaan!

Paavali avaa lähetyksen moninaisuutta Roomalaiskirjeen luvussa 10:

”Kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on:

”Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!”

Työmuodot & aikataulu

Hope-monimuotokoulutus rakentuu etäopiskelun ja lähitapaamisten varaan. Alla nähtävissä kurssin karkea aikataulutus. On myös mahdollista osallistua ensin vain 24.-26.5. viikonloppuun ja sitten miettiä, haluaako tehdä koko koulutuksen syyskuun lopun missioforumiin saakka.

 

Hope aikataulutus

 Milloin  Mitä
 Viikko 21 | Ke 22.5.  klo 19-20  Hope-kurssin orientoiva etätapaaminen zoomissa. Linkki Zoomiin tulee jakoon myöhemmin.
 Viikko 21 | 24.-26.5.  Tapahtuma Ryttylässä | Kurssi alkaa yhteisellä tapahtumalla, jossa opiskellaan lähetystyön perusteita ja tutustutaan paremmin toinen toisiimme
Kesäkuu  Pidempi etäjakso. Etäjakson oma etätehtäväkokonaisuutensa sekä joitain etätapaamisia (ajankohdat sovitaan myöhemmin)
 Viikko 27 | 5.-7.7.  Kansanlähetyspäivät Ryttylässä | Järjestämme KL-päivien yhteyteen kurssilaisten tapaamisen
 Heinä-elokuu  Toinen etäjakso. Oma etätehtäväkokonaisuutensa. Intensiivisemmin yhteisiä etätapaamisia ja yhteistä pohdintaa omasta lähetysnäystä.
 Viikko 39 | 27.-29.9.  Missioforum-tapahtuma Ryttylässä | Tähän tapahtumaan päättyy Hope-verkkokurssi. Tapahtuman yhteydessä järjestetään vielä Hope-kurssilaisille tapaaminen

Kaikkiin lähiopetusjaksoihin ei ole välttämätöntä osallistua, mutta vähintään yhteen kahden päivän kokonaisuuteen on suositeltavaa osallistua. Mikäli et pääse lähiopetuskertoihin mukaan, järjestämme korvaavaa etäopetusmateriaalia – laitathan minulle viestiä, jos tiedät jo ilmoittautuessasi, että et pysty osallistumaan joihinkin lähiopetuskokonaisuuksiin.

Kurssin aikana tapaamme etänä Zoomissa. Zoom-tapaamisten yhteydessä pääsemme yhdessä pohtimaan lähetyksen maailmaa sekä usein myös tutustumaan lähetysaiheisiin vieraihin. Vieraiksi kurssille on luvassa sekä lähetystyöntekijöitä että Kansanlähetyksen lähetystyön eri vastuuhenkilöitä. Kurssi alkaa keskiviikkona 22.5. klo 19-20, silloin tapaamisessa tutustumme toisiimme ja pääsemme orientoitumaan myös kurssin aloitukseen. Yleensä tapaamiset myös nauhoitetaan (joitain poikkeuksia voi tulla kurssin aikana), joten vaikka et pystyisi aina osallistumaan tapaamiseen, et jää paitsi annista.

Kurssi on suunniteltu niin, että sen pystyy suorittamaan työelämän ohessa (työaika arviolta max. 3 tuntia viikossa) Kurssin materiaalien alustasta kerromme myöhemmin.

Oppimateriaali

Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin mittaan opettaja saattaa suositella vapaaehtoista lisälukemista, jota saa useimmista kirjastoista tai kirjakaupoista. Kurssimateriaali on ladattavissa kurssin jälkeen.

Voit osallistua etäkurssille vaikka et pystyisi osallistumaan lähijaksolle.

Kurssin opetuksesta vastaa Timo Tuikka ja Mattias Kaitainen

 

Ilmoittautuminen tästä 24.26.5. HOPE-viikonloppuun

Ilmoittautuminen lisäksi monimuotokoulutukseen: timo.tuikka@sekl.fi

 

 

Imottaudu tapahtumaan

Hintatiedot

All inclusive: 150e / sis. verkkokoulutus, ennakkotapaaminen & Missioforum Ryttylässä (KL-päivät omakustanteinen)

Jos osallistut vain 24.-26.5. viikonloppuun, hinta 90 e (2hh), opiskelija-alennus 25%. Kesäaktioon lähtijöillä eri hinta.

Mikäli tiedät, ettet pysty osallistumaan lähiopetukseen. Laita viestiä: timo.tuikka@sekl.fi

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Tuikka Timo

lähetyslinjan ja kansainvälisyyslinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

timo.tuikka@sekl.fi

+358 44 565 1391

Share This