Ajankohtainen lauantai: apologialuento

19.9.2020

Lauantai 19.9. 16:00 – 18:00

AJANKOHTAINEN LAUANTAI

Apologialuento pastori Pekka Luukkala

Lauantaina 19. syyskuuta klo 16.00 – 18.00

”Kerubit ja esiripun salaisuus”
-miten Jeesus näkyy vanhoissa juutalaisissa lähteissä?

Eeva ja Pekka Luukkala ovat jo vuosikymmenien ajan tutkineet vanhoja juutalaisia kirjoituksia, kuinka Messias on ollut nähtävissä jo Vanhan Testamentin aikana kirjoituksissa. Meille Messias on tietysti Jeesus – samoin kaikille muillekin. Muuta nimeä ei ole annettu!

Apostoli Paavali kirjoittaessaan kolossalaisille, 1. kol: 17 … ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä kaikki pysyy voimassa. (Kr. 33/38 käännös). Siis koko maailmankaikkeus pysyy voimassa Jeesuksessa. Tämä tieto on ollut olemassa juutalaisilla jo ammoisista ajoista lähtien!

Meille on erittäin tärkeä uskossa turvautua Jeesuksen lunastustehtävään Golgatalla. Raamatun lukeminen, sekä Vanhaan että Uuteen Testamenttiin syvällisesti perehtyminen, auttaa meitä kasvamaan uskossa ja ymmärtämään, kuka oli ihmiskunnan pilkan ja sylkemisen kohde Golgatan keskimmäisellä ristillä?

Eeva ja Pekka Luukkala ovat olleet lähetystyössä Taiwanissa 10 vuotta, josta palasivat kotimaahan 1989. Vuodesta 1995 he järjestivät Suomessa 8 päivän raamattuseminaareja venäjänkielisille juutalaisille. He halusivat antaa täällä oleville venäjän juutalaisille ensi askeleet uskon tiellä. Pääsyvaatimus seminaariin olikin hiukan erikoinen: ”ettei vielä uskonut Jumalaan saati Jeesukseen!” 107 tällaista seminaaria pidettyään, he saivat kutsun järjestää seminaareja Israelissa.

Työ jatkuu siellä.

Kuva. Pekka Luukkala

Tämän syksyn ensimmäinen Helsingin Ev.Lut. Kansanlähetyksen apologialuento on kuin ”päiväkävely” Emmauksen tiellä. Emme tiedä tarkalleen mitä kohtia Jeesus kirjoituksista selitti kahdelle opetuslapselleen, noin kaksituhatta vuotta sitten, mutta ehkä osa on samoja mistä saamme kuulla syyskuun 19. päivänä?

Sleyn teologi Soili Haverinen on erittäin onnistuneesti kiteyttänyt kolumnissaan Uusi Tie lehdessä Jumalan puheen: ” Kun Jumala puhuu, koko maailmankaikkeus liikkuu, jopa hän itse. Pohjimmiltaan koko olemassa oleva todellisuus on Jumalan puhetta. Jokainen solummekin on täynnä ”kirjoitusta”. Sana tuli lihaksi Kristuksessa, ja tuo Sana julistaa meidät armosta vanhurskaaksi Jumalan edessä. Varo siis suhtautumasta Jumalan sanaan kuin ihmisten puheeseen”.

Tule kuuntelemaan mitä Pekka Luukkala on löytänyt vanhoista juutalaisista lähteistä. Tule vakuuttumaan, ettei tänä päivänäkään mitään tapahdu ”itsestään tai sattumalta”!

Share This