Konsta Järviluoma: Mikäs sen parempi

22.5.2023

”Mikäs sen parempi kuin viettää kesä Raamatun äärellä”, toteaa Kansanlähetysopiston kesäraamattulinjan linjavastaava Konsta Järviluoma. Hän avaa Kansanlähetyspäivien ennakkoseminaarin, Raamattukesän, opetussarjan Paavalin lähetysmatkoista. Maisterivaiheessa teologiaa opiskeleva nuori mies aloittaa keskeisestä henkilöstä. Ensimmäisen opetuksen aiheena on Kuka on Paavali.

Kesään valmistautuessaan Järviluoma on paneutunut täysillä Paavalin kirjeisiin. Hän kertoo, että ne ovat Uuden testamentin varhaisimpia kirjeitä ja ne on kirjoitettu seurakunnan syntyvaiheissa. Raamattukesässä Paavalin lähetysmatkoihin syvennytään Apostolien tekojen pohjalta. Kirja antaa tärkeää tietoa, joka täydentää myös Paavalin kirjeitä.

”Meillä on vain vähän tietoa Paavalin ensimmäisistä vuosista Jeesuksen seuraajana. Tiedämme, että hän oli kiihkoillut uskonsa puolesta, ja tiedämme hänen lähtökohtansa. Yleisesti ottaen, ja verrattuna muihin antiikin henkilöihin, Paavalista on kuitenkin paljon tietoa. Ainoastaan Damaskoksen tien kokemusten jälkeen on niin sanottuja pimeitä kohtia. Erityisesti sitä joudutaan arvoimaan muun tiedon valossa, miltä hänen elämänsä näytti, kun hän palasi Tarsokseen. (Ap. t. 9:30)”

Raamattukesässä opettamassa ovat Järviluoman lisäksi Jarkko Haapanen, Niilo Räsänen sekä Leif Nummela. Apostolien teot Uudessa testamentissa valikoituivat Raamattukesän aiheeksi, koska kirja avaa Jumalan suunnitelmaa, kuinka kristitty ja koko seurakunta voivat elää Jumalan sanan varassa.

”Kristittyinä koemme usein heikkoutta ja arkuutta, mistä saisimme voiman ja näyn kristittynä elämiseen. Alkuseurakunnalle evankeliumi oli Jumalan voima. Sitä se on myös meille. Lähdetään yhdessä apostolien matkaan tutkimaan, kuinka Jumala toimi alkuseurakunnassa ja kuinka hän avasi lähetystyön seurakunnan tehtäväksi. Pääsemme apostolin kyydissä Apostolien tekojen jännittävään maailmaan. Tervetuloa kyytiin”, Niilo Räsänen kutsuu.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Vilma Järviluoma

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This