Suomalaisten tuella hankittu puimuri kokoaa satoa evankeliumin laariin

15.12.2021

Kansanlähetys on useiden vuosien ajan tukenut Gagauziassa Moldovassa toimivaa kristillistä maatalousyhdistystä. Moldova on yksi Euroopan köyhimmistä maista, jossa maatalous muodostaa tärkeän osan  elinkeinoelämästä.

Kuluneena syksynä Kansanlähetys tuki gagauzikristittyjä heidän leikkuupuimurin hankinnassaan 4000 eurolla. Tällä puimurilla he voivat viljan lisäksi puida myös maissia ja auringonkukkaa.

Tämän vuoden sato Gagauziassa oli todella hyvä. Pastori Stepan raportoi sadosta mm. seuraavasti: ”Olen erittäin iloinen, kun saan kertoa ystäville Suomessa  poikkeuksellisesta ja erittäin hyvästä sadostamme Moldovassa.” Taloudellisessa mielessä sato oli noin 2,5 kertaa parempi kuin edellisenä vuonna. Kristillinen maatalousyhdistys tukee tämän toiminnan kautta myös paikallisseurakunnan lähetystyötä.

Saarnaajan kirjassa (11:4) sanotaan: ”Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa.” Gagauzikristityt ovat tehneet ahkerasti peltotyötä. Jumala on siunannut sen niin, että he ovat voineet tehdä sen, mihin meitä samaisen luvun ensimmäisessä jakeessa kehotetaan: ”Lähetä leipäsi vetten yli, sillä ajan pitkään sinä saat sen jälleen.”

Kiitos teille rakkaat ystävät, kun olette omalta osaltanne olleet tekemässä tätä työtä mahdolliseksi tukemalla sekä taloudellisesti että esirukouksin.

Esko Mäki-Soini
projektityöntekijä

Maissin puintia Gagauziassa.

Uusi puimuri korjaamassa satoa auringonkukkapellolla.

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Tue avustustyötä idässä

Voit tukea avustustyötä idässä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08. Viite on 70807.
Kiitos tuestasi! Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This