Mikaela haluaa kertoa lapsille Jeesuksesta

12.12.2024

Helsinkiläisen Mikaela Ebelingin leiriura alkoi 7-vuotiaana lasten kesäleirillä Ryttylässä.

– Lapsena leiri kerran vuodessa riitti, mutta riparin jälkeen aloin käydä Nuorten Maailman tapahtumissa. Ryttylässä sain hyvää opetusta ja uusia kavereita hyvän ilmapiirin ja kauniin miljöön keskellä. Halusin käydä tapahtumissa aina kun mahdollista, hän kertoo.

Mikaela opiskelee kauppatieteitä Aalto-yliopistossa. Viime vuonna hän huomasi kaipaavansa taukoa opiskelukiireiden keskelle.

– Huomasin, että suhde Jumalaan kärsi, kun en enää samalla tavalla lukenut Raamattua ja rukoillut kuin aiemmin.

Muutoksen tilanteeseen toi välivuosi Kansanlähetysopiston raamattulinjalla, jolla Mikaela opiskeli syksystä 2023 kevääseen 2024.

Keväällä Mikaela aloitti kesätyöt Kansanlähetyksen juniorityössä. Työhön kuului leirien, kuten Donkin kesäleirin ja junnuriparin, suunnittelu ja toteuttaminen.

– Oli kiva päästä vetämään leirejä ja mahdollistaa lapsille se sama, minkä olin itse aikanaan saanut kokea.

Donkki-aasi sai haleja

Donkin kesäleiri 7–8-vuotiaille lapsille pidettiin teemalla “Jeesus, auttajamme”. Mikaela iloitsi hyvistä vetäjistä ja isosista ja siitä, kun lapsista näki, että heillä oli hyvä olla leirillä.

– Lapset olivat todella välittömiä, roikkuivat isosissa kiinni ja halusivat leikkiä koko ajan.

Mikaela kävi lasten kanssa läpi maailmanhistorian “kahdeksan ällää” Raamatun näkökulmasta: luominen, lankeemus, lupaukset, liitot, lunastus, lähetys, lajittelu (viimeinen tuomio) ja lepo taivaassa. Lapset piirsivät jokaisen ällän kohdalla mitä heille tuli aiheesta mieleen.

Toisessa raamattuhetkessä evankeliumi selitettiin niin sanotun sanattoman kirjan avulla. Siinä viisi eri väristä paperia symboloivat pelastushistorian vaiheita. Papereista oli tehty pienet laatikot, joiden sisässä oli teemaa kuvaavia leluja. Lapset saivat avata laatikot.

Laatikoiden värisymbolit olivat:

1. vihreä: luominen
2. musta: syntiinlankeemus
3. punainen: lunastus
4. valkoinen: syntien anteeksiantamus
5. kulta: taivas

Lasten suosikit leirillä olivat kioski, Donkki-aasi ja leivontapaja suklaahippukekseineen. Ohjelmaan kuului myös koru- ja tanssipaja, siivouskilpailu ja olympialaiset. Iltahartauden yhteydessä oli rukouspalvelua.

Junnuripari valmistaa tulevaan

Viisipäiväisellä junnuriparilla 13- ja 14-vuotiaita valmisteltiin tulevaan rippikouluun. Leiriläisiä oli yhteensä 50.

– Meillä oli tosi hyvät isoset ja vetäjät ja sen kyllä huomasi, että leirin puolesta oli rukoiltu paljon. Oli ihanaa, miten me-henki rakentui pikkuhiljaa.

Junnuriparilaiset tykkäsivät erityisesti isosista sekä iltaohjelmien lauluista, sketseistä ja leikeistä. Raamattuopetukset käsittelivät muun muassa Raamatun roolia, lähetystyötä ja kristittynä elämistä. Kiperiä kysymyksiä leiriläisiltä tuli kärsimyksen ongelmasta ja pahuuden alkuperästä. Myös seurustelusta oli opetusta, ja aiheesta tuli vetäjille paljon kysymyksiä. Kahtena iltana oli rukouspalvelua.

Oma paikka löytyi

– Mielestäni Suomen lapset tarvitsevat tällä hetkellä erityisesti Jeesusta, evankeliumia, kristillistä kasvatusta sekä vanhempien huomiota ja läsnäoloa, Mikaela sanoo.

Kesätyö juniorityössä toi Mikaelalle kokemuksen, että hänellä on oma paikka Kansanlähetyksessä. Hän haluaa toimia sen eteen, että lapset oppisivat tuntemaan Jeesuksen.

 

Artikkelin kuva:
– Kansanlähetys ja Ryttylä ovat tosi lähellä sydäntä. Täällä on aina saanut hyvää raamattuopetusta ja puitteet ovat ihanat. Tämä on minulle kuin toinen koti, Mikaela kertoo Ryttylän Lähetyskeskuksen pihalla. Kuva: Mikaela Ebelingin albumi

Teksti: Marja Neuvonen

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3.12.2024. 

Share This