Kuvakatsaus erävaellukselta Pohjois-Norjassa

24.8.2020

Kansanlähetys ja Kansanlähetysopisto järjestivät Ilkka Rytilahden johdolla heinäkuussa 2020 erävaelluksen Pohjois-Norjan suurenmoisiin maisemiin, Altan pohjoispuoleiselle alueelle Finnmarkissa. Matkalla patikoitiin, virkistyttiin, levättiin ja hiljennyttiin.

Mitä vaellus on? Se on oma ja yhteinen matka sekä prosessi, keskellä Jumalan rikasta ja loputonta taidegalleriaa. Se on avaruutta ja tilaa hengähtää, olla irti arjesta ja sen haasteista, rentoutua ja samalla myös rasittua. Se on välillä jaksamisen rajojen kolkuttelua sään koetellessa ja rinkan painaessa. Välillä ihastelua ja ihmettelyä Luojan töistä, pienuutensa tajuamista niiden äärellä. Se on voimien kulumista ja voi-maantumista. Se sisältää haasteensa (”Seuraavaksi kahlataan poikki tuon kylmävetisen joen”), mutta myös palkitsee haasteeseen tarttujan. Se on yhteyttä ja jakamista, uusia ystävyyksiä, kokemusten vaihtoa. Se on Jumalan sanan äärellä oloa, hiljentymistä, rukousta. Se on nauttimista pienistä, yksinkertaisista asioista, elämän pelkistymistä. Sekä paljon muuta koettavaa. Me koimme tällä matkalla. Runsain mitoin.

Seuraava erävaellus järjestetään vuonna 2021. Ilmoitamme tarkemmat tiedot Kansanlähetyksen sivuilla.

Alla kuvakatsaus kesän 2020 matkalta.

Varisjohka Finnmarkissa Altan pohjoispuolella.

 

Päiväretkellä nestetankkausta tekemässä.

 

Dauignsvatnet on hieno erämaajärvi Sennalandetissa, Pohjois-Norjassa.

 

Vaellusporukka leiriytyi Vuolit Varesjavrin rantakummulla. Pienet vaalenvihreät pisteet kuvassa ovat telttoja. Leirialueelta laskee Varisjohka, Varisjoki.

 

Matkaa sumussa
Matkaa sumussa.

 

Päiväretkellä.
Päiväretkellä ylhäällä tunturissa.

 

Nadetjavri, ensimmäinen etappi siintää.

 

Vuolit Varisjavri. Näkymä leiripaikalta.
Ylärinteillä päiväretkellä.

 

Hienoa maastoa
Ensimmäinen ilta vaelluksella. Hienoa maastoa.

 

 

Tue työtä

Voit tukea Ilkka Rytilahden työtä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08. Ilkka Rytilahden viite on 33789.
Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä tämän painikkeen alapuolelta.
Kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This