Vielä ehdit neuloa joulusukkia Itä-Eurooppaan

8.9.2020

Tilannekatsaus 8.9.

Tässä vaiheessa on pakattuna noin 3 200 paria ja lähes valmiiksi pakattuna tuhatkunta paria. Pakkaamista odottavat vielä noin 3 000 paria. Jos et ole vielä lähettänyt, vielä ehtii. Tässä jutussa on lähetysohjeet. Sukat lähetetään Suomesta eteenpäin 15.9., jotta ne ehtivät perille jouluksi. Kiitos kaikille!
❤ ❤ ❤

Tilanne 18.8.

Projektityöntekijät Sandi ja Esko Mäki-Soini lähettävät lämpimiä terveisiä Tuurin sukkavarastolta. He veivät tänään varastolle 150 paria villasukkia, joita ovat neuloneet Sastamalan alueen ystävät. ”Lämpimät kiitokset Hanna Saarenpäälle, joka pakkaa näinä päivinä apujoukkojensa kanssa sukkia jatkokuljetusta varten. Nyt on hyvä aika lähettää paketteja, koska pakkaustalkoot ovat käynnissä”, Esko Mäki-Soini kertoo.

Hanna ja sukkalaatikot varastolla Tuurissa
Hanna Saarenpää aloitti sukkapakettien pakkaamista jatkokuljetusta varten iloisella mielellä. Hän on saamassa talkooapua urakkaan. Kuva: Sandi Mäki-Soini

Mäki-Soinin arvion mukaan tähän mennessä sukkia olisi saatu Tuurin varastolle noin tuhat paria. ”Sukkia on alkanut hyvin tulla ja olisi hienoa, jos voisitte niitä mahdollisimman pian lähettää. Syyskuun alkupuolella lasketaan tarkemmin ja kerrotaan, kuinka paljon sukkia on saatu kokoon.”

Nuttuprojekti lähettää yhdessä partneriorganisaationsa kanssa ensi jouluksi 2020 köyhille lapsille Moldovaan, Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Baltiaan 10 000 joulupakettia.

Pakettiin laitetaan karkkia, koulutarvikkeita, saippuaa, shampoota, hammastahnaa, hammasharja, lelu, hengellinen lastenkirja, vaatteita ja sukat.

Joulupaketit jaetaan ensisijaisesti lastenkoteihin ja vammaisten lasten laitoksiin. Lisäksi paketteja jaetaan lapsille seurakunnissa, kouluissa, sairaaloissa ja sisäoppilaitoksissa. Paikalliset seurakunnat jakavat lahjat.

Paketteihin laitetaan lisäksi villasukat. Yhteensä siis 10 000 paria! Niitä tarvitaan alkaen koosta 23, naisilla kokoon 42, miehillä kokoon 46. Isoja sukkia tarvitsevat kehitys- ja liikuntavammaiset lapset, jotka ovat jo aikuisen kokoisia.

Sukat pitää kiinnittää langalla toisiinsa pareittain ja, jos mahdollista, laittaa sukkiin kokonumero. Novitan verkkosivuilla on erinomainen kokotaulukko, joka löytyy hakusanalla sukkakoot. Langaksi käyvät sukkalangat, esimerkiksi 7 veljestä ja Nalle. Villasukan teko-ohjeita löytyy netistä googlettamalla.

Sukat lähetetään nuttuvarastolle 

Hanna Saarenpää ottaa varastolla vastaan sukkia (koosta 23 kokoon 46 asti) samoin kuin nuttuja VAIN osoitteesssa Hanna Saarenpää, Apilapolku 1, 63610 Tuuri. Merkitsethän aina pakettiin myös hänen puhelinnumeronsa, joka on 040 769 2077. Numero on tärkeä sen vuoksi, että posti ilmoittaa paketin saapumisesta tekstiviestillä.

Jos sinulla on jokin muu osoite, älä enää käytä sitä.

Vienneistä varastolle voi sopia Hannan kanssa etukäteen puhelimitse, puh. 040 769 2077.

Sukat lähetetään Suomesta 15.9.2020, jotta paketit ehtivät lapsille jouluksi.

Tule mukaan kilistelemään iloisesti puikkoja!

Lisätiedot:
Pirkko Tupppurainen
Nuttu- ja sukkaprojekti
0400 385 774
pirkko.tuppurainen@sekl.fi
www.nuttu.info
Facebook: Nuttu

 

Lahjoita nuttuprojektiin

Haluatko tukea taloudellisesti nuttuprojektia? Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai nettipankissasi viitenumerolla 75035 jollakin sivun alalaidassa olevista tilinumeroista:

Sydämellinen kiitos lahjoituksestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This