Fokuksessa kirkon maailmanlaajan mission moninaisuus ja voimavarat työhön

19.8.2022

Hiippakuntasihteeri Matti Laurilan ajatuksia Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien ohjelmasta Haapajärvellä

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia on vietetty lähes 40 vuoden ajan yhteistyössä kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Haapajärvellä 2.–4.9.1922 pidettävien lähetysjuhlien teema on ValoVirtaa. Juhlilla perehdytään kirkkomme tekemään lähetystyöhön sekä eri puolilla maailmaa että paikallisella tasolla. Juhlien teema toivottaa jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi viettämään iloista viikonloppua sekä nauttimaan hyvästä ohjelmasta ja monipuolisesta musiikista. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Teema muistuttaa juhlaväkeä siitä, että maailmamme ilot ja kivut ovat yhä enemmän yhteisiä. Voimme tehdä paljon, jotta jokaisella olisi hyvä elämä. Samalla se muistuttaa meitä, että luomakunnasta tulee pitää hyvää huolta ja että kristittyjen ja kirkkojen voimavarana työssä on Raamatusta nouseva ilon sävyttämä kristillinen sanoma. Alkuvuonna puhjennut kriisi Ukrainassa on meille muistutus maailmasta, jossa tälle sanomalle ja lähimmäisen rakkaudelle on tarvetta.

Koska kaikki lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu ovat ohjelmassa mukana, esiin tulee koko globaalin kirkon työn moni-ilmeisyys. Ulkomaisena vieraana on Yhtyneitten Raamattuseurojen Kiinan toimiston johtaja Kua Wee Seng.

Tämän lisäksi monien suomalaisten lähetystyöntekijöiden terveiset eri mantereilta antavat hyvän kuvan tämän päivän lähetystyöstä sen iloineen ja kipuineen. Juhlien moni-ilmeiseen kokonaisuuteen liittyy tietysti myös suuri joukko musiikkitilaisuuksia, joissa esiintyvät mm. Safari-kuoro ja paikallisen rovastikunnan alueelta koottu Veren ääni -kollektiivi yhdessä Jipun kanssa.

Juhlien pääpaikkana on Haapajärven monitoimihalli, mutta merkittävä osa ohjelmasta on myös kirkossa ja seurakuntatalolla.

Järjestelyvuorossa on Oulun hiippakunnan ja Kalajoen rovastikunnan ohella Haapajärven seurakunta, joka kantaa suurimman vastuun juhlien käytännön toteutuksesta. Haapajärviset ovatkin ottaneet haasteen innolla vastaan ja on ollut ilo huomata työntekijöiden ja seurakuntalaisten sitoutuminen järjestelyihin.

Lisätiedot:

Matti Laurila

kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri

matti.laurila@evl.fi

p. 040 744 6055

Tutustu ohjelmaan tästä.

Share This