Maanviljelijä Raimo Väisänen 1942-2021

13.10.2021

Raimo Väisänen

Maanviljelijä Raimo Väisänen kuoli vaikeaan sairauteen 19. kesäkuuta 2021 Iisalmessa. Hän oli syntynyt 12. tammikuuta 1942 ja oli kuollessaan 79-vuotias.

”Jumala vanhurskauttaa jumalattoman” (Room. 4:5). Nämä todeksi elämänsä sanat Raimo oli valinnut omaan kuolinilmoitukseensa. Uskoontulon myötä hänestä tuli Jeesuksen todistaja kotiseuduillaan Iisalmessa. Hän saattoi ilmestyä kuin enkelinä surevan ystävän kotiin kysymään: Mitä sisar itkee?  Ystävä oli saanut huonoja uutisia lääkäriltä. No voetashan myö rukkoilla? Näin Raimo lohdutti ja jakoi toivoa monille ajallisten ja iankaikkisten kysymysten pysäyttämille.

Hänen sydämellään olivat myös suomensukuiset kansat, ja hän teki lukuisia matkoja Venäjän Karjalaan ja Komin tasavaltaan.

Raimo Väisänen toimi vetäjänä miesten raamattupiirissä ja miesten saunailloissa. Hän eli ihmisenä ihmisten parissa ja piti esillä evankeliumia keskustellen ja tarjoten hengellisiä lehtiä ja kirjallisuutta. Raimo oli innoittaja, kehottaja ja rohkaisija. Häntä jäivät kaipaamaan puoliso Ritva, tytär Piritta perheineen ja laaja ystävien joukko.

Markku Snellman

Share This