Niiranen Miikka, Apologialinjan linjavastaava

Moi! Kutsun juuri sinut lähettäjätiimiini tukemaan työtäni Kansanlähetysopiston Apologialinjan linjavastaavana rukouksin ja taloudellisesti.

Mistä tässä kaikessa on kysymys?

Näkemykseni mukaan kristinuskon, kirkkojen ja seurakuntien tulevaisuus kaikkialla länsimaissa ratkaistaan nimenomaan kaupungeissa, joissa suomalaiset yliopistot tyypillisesti sijaitsevat. Yliopistot ovat aina olleet tärkeitä muutoksen airueita yhteiskunnissa. Nykyaikana ne ovat keskeisessä roolissa myös kristittyjen nuorten ajatusten muotoutumisessa. Visioni mukaan Apologialinjan anti on aivan ratkaisevan tärkeä niille kristityille nuorille, jotka ovat lopettaneet lukio- tai ammatilliset opintonsa ja siirtymässä jatko-opiskeluihin. Nämä ovat yleisimmät ryhmät, joista Kansanlähetysopisolle hakeutuu opiskelijoita, mutta Apologialinjalle voivat hakea kaikki ikään ja elämänvaiheeseen katsomatta.

Olen sitä mieltä, että kristittyjen tulisi perehtyä uskonsa perusteisiin ja oppia seisomaan uskomme totuusväitteiden takana. Länsimainen kristikunta ei ole tottunut tähän, mutta sen tulee alkaa tottua. Syy on se, että Suomessa monien muiden länsimaiden tapaan kristinusko on entistä selvemmin matkalla kohti vähemmistöuskonnon asemaa nyt jo jäsenyystilastojenkin valossa. Tämä luo väistämättä tilanteen, jossa mihin tahansa uskonnolliseen yhteisöön kuuluva tarvitsee enemmän perusteita kuin ennen. Tämä on uusi tilanne monille kristityille – täällä Suomessa varsinkin luterilaisille.

Jos ja kun muutos jää voimaan, elämme suurinta uskonnollisen murroksen aikaa länsimaiden historiassa sitten uskonpuhdistuksen. Sillä on suuria käytännön seurauksia, joista vain osaa kykenemme edes aavistelemaan.

Tällaiset muutokset eivät tietenkään ole yksiselitteisesti huonoja, sillä ne luovat samalla kristityille tilaisuuden terävöittää sanomaansa ja selkeyttää identiteettiään. Kristillinen usko tulee siten – näin toivon – yhä enemmän vapaaehtoisesti eletyksi uskoksi.

Suuriakaan muutoksia ei kristityn tarvitse kohdata passiivisesti. Päinvastoin, ne voivat ravistaa meidät hereille. Kaikkivaltias kolmiyhteinen Jumala johtaa maailmanhistorian kulkua. Sen vuoksi voimme luottaa siihen, että hänen kansansa on kutsuttu mukaan vaikuttamaan maailman tapahtumiin, vaikka pienilläkin teoilla. Minun osuuteni on tällä hetkellä toimia Apologialinjan vastaavana opettajana. Voisiko sinun osuudessasi olla pala, ainakin tällä hetkellä, olla mukana rukoilemassa ja kannattamassa työtäni taloudellisesti? Se on hieno osa.

Entä mihin sitä lähettäjätiimiä oikein tarvitaan?

Kansanlähetysopisto on kansanopisto, joka saa osan tuloistaan valtiolta. Kuitenkin aika suurenkin osan tuloista joudumme kattamaan itse. Lähettäjätiimi on siinä yksi tärkeä palanen.

Rukouksen lisäksi voit tukea työtäni taloudellisesti. Valtio tuli auliisti vastaan kansanopistoja, kun korona ja rajoitukset kurittivat Suomea. Arvaamattomia aikoja ja tiukempia kukkaronnyörejä voi kuitenkin olla edessä enemmänkin, jolloin rukousten ja taloudellisen tuen myötä lähettäjätiimini on tärkeässä osassa turvaamassa työtä Kansanlähetysopistossa.

Jos koet merkittävänä sen, että kristillisen uskon puolustamiseksi tehdään hartiavoimin töitä, niin tämä lähettäjätiimi on juuri sinua varten!

Entäs kuka minä olen?

Olen syntynyt Hyvinkäällä vuonna 1982 papin ja luokanopettajan nelihenkisen katraan kuopukseksi. Nyttemmin olen itse neljän lapsen isä ja vaimoni Jarnan mies. Asumme Hämeenlinnassa. Kirjoitushetkellä lasten ikähaitari on kahdesta kolmeentoista vuotta.

Kouluni olen käynyt paitsi Hyvinkäällä, sittemmin Espoossa Aalto-yliopistossa. Lukion ja teekkariuden aikana minulle syntyi kiinnostus eri tieteiden ja kristillisen uskon yhteyskohdista ja apologiasta.
Menneisyydessä olen tehnyt töitä Veritas Forum Finlandin koordinaattorina Opiskelija- ja Koululaislähetyksessä (OPKO), niin teknologiateollisuuden parissa (KONE, ABB) kuin kristillisessä järjestökentässäkin (Uusi Tie -lehti). Olen lisäksi ollut luonnontieteen, teologian ja filosofian suhdetta selvittelevän Areiopagi-verkkolehden ensimmäinen päätoimittaja. Viimeistelen väitöskirjaa kristityn fyysikon James Clerk Maxwellin ajattelusta.

Mikäli et tunne vielä ajatteluani (mutta se jonkin verran kiinnostaa), niin tutustumisen voit aloittaa esimerkiksi artikkeleista, joita olen kirjoittanut eri julkaisuihin: Areiopagi, Uusi Tie, Seurakuntalainen. Lisäksi olen ollut puhumassa kahdessa Veritas Forumissa, joista toisen video löytyy YouTubesta. Lähettäjätiimini jäsenenä tulet saamaan minulta noin kerran kuukaudessa kirjeen, jossa kerron ajankohtaisista teemoista ja jaan esirukousaiheitani.

Tervetuloa yhteiselle matkallemme!
Miikka Niiranen

PS. Jos tiedät jonkun, joka haluaisi tulla mukaan rukoilemaan ja kannattamaan tätä työtä, niin voit antaa hänelle sähköpostiosoitteeni miikka.niiranen@sekl.fi ja kehottaa ottamaan rohkeasti yhteyttä! Samoin jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää tai sanottavaa, ota itsekin yhteyttä!

 

Liity Miikka Niirasen lähettäjätiimiin

Tule mukaan kuukausilahjoittajana

Anna kertalahja Miikan työlle

Voit tukea Miikka Niirasen työtä Kansanlähetysopiston Apologialinjan linjavastaavana kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08. Miikka Niirasen viite on 33019.
Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä tämän painikkeen yläpuolelta.
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This