Hätäapua Ukrainan pakolaisille

Auta kotimaastaan paenneita ukrainalaisia naisia ja lapsia heidän etsiessään turvapaikkaa sodan kauhuista.

Kansanlähetys auttaa Ukrainan pakolaisia yhteistyössä Puolassa ja Etelä-Moldovan Gagauziassa toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Puolassa pitkäaikainen yhteistyötaho on luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, CME-missio. Järjestön lähetyskeskuksessa pakolaisille tarjotaan majoitusta, ruokaa ja kaikkea sitä, mitä he tässä tilanteessa tarvitsevat.

Etelä-Moldovan Gagauziassa tuki kohdistuu seurakuntien pakolaistyöhön. Varoja tarvitaan yhteistyöseurakuntiemme mukaan muun muassa näihin viiteen tarkoitukseen.
”Ukrainasta saapuu pakolaisia autoilla Moldovaan ja seurakunnan vapaaehtoisia työntekijöitä on vastaanottamassa heitä rajalla 24 tuntia vuorokaudessa. Ukrainan puolella pakolaiset voivat ostaa vain 20 litraa polttoainetta. Osa pyrkii jatkamaan Moldovasta kohti EU:ta. Annamme seurakuntalaisille rahaa annettavaksi matkalaisille polttoaineen hankintaa ja ruokaa varten, että nämä pääsevät jatkamaan matkaansa”, yhteyshenkilömme kertoo.(*

Suuri osa Moldovaan tulleista pakolaisista haluaa kuitenkin jäädä Moldovaan, koska he toivovat voivansa palata kotiin heti kun mahdollista. Kolmas tukikohde onkin moldovalaisten kotien lämmitys.
”Moldovassa lämmittäminen on erityisen kallista. Säästösyistä paikalliset ihmiset lämmittävät talviaikaan kodeistaan vain välttämättömät tilat. Melkein kaikkien seurakuntalaisten kodit on nyt avattu pakolaisten majoittamiseen, ruokkimiseen ja hengelliseen tukemiseen. Tuemme perheitä kylmien huoneiden lämmittämisessä, jotta ne voivat majoittaa pakolaisia. Moldovalaiset perheet ruokkivat pakolaisia omilla rahoillaan. Seurakuntalaisemme ovat antaneet autonsakin käyttöön pakolaisten kuljettamiseen.

Neljäs tuen kohde ovat seurakunnissa perustetut ruoanjakelupisteet, joissa pakolaiset voivat aterioida. Näiden pisteiden ruokahankintoihin tarvitaan varoja. Viides tuen tarve Gagauziassa ovat hygieniatuotteet. Pakomatkalla olevat naiset ja lapset tarvitsevat vaippoja, siteitä ja pesutarvikkeita”, yhteyshenkilömme kertoo.

Kansanlähetys on Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäsen. Kansanlähetys on perustamisestaan lähtien auttanut Itä-Euroopan kansoja. Puolassa ja Etelä-Moldovan Gagauziassa toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa Kansanlähetyksellä on kymmenien vuosien kokemus monenlaisesta auttamisesta.

(* Turvallisuussyistä nimeä ei voi kertoa.

Lahjoita

Voit lahjoittaa Ukrainan pakolaisten auttamiseen sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta tai jollekin seuraavista Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tileistä viitenumerolla 70195:

NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25

OP:
FI14 5043 1920 0034 52

DANSKE BANK:
FI 83 8000 1501 5451 08

Voit lahjoittaa helposti myös MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Ukraina.

Lämmin kiitos lahjastasi.

Anna hätäapua kertalahjoituksella

Voit tukea Ukrainan pakolaisia oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08
viitenumerolla 70195.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This