Verkkokurssi: Kristinuskon synty ja varhaiset harhaopit

4.1. - 28.2.2021

Maanantai 4.1. 08:00

Sunnuntai 28.2. 23:59

Kurssin sisältö

Kurssilla tutustutaan kristinuskon syntyyn ja opin muotoutumiseen sen ensimmäisten vuosisatojen aikana. Perehdymme juutalaisuuden perintöön ja hellenistisen maailman vaikutukseen kristinuskon muotoutumisessa. Käymme kurssilla läpi historiallisen uskon olemusta ja kristinuskon kehitystä suhteessa gnostilaisuuteen, areiolaisuuteen ja muihin alkukirkon opin haastajiin. Kurssin pääpaino keskittyy tutkimaan kristillisen uskon opin muodostumista sen keskeisimpien opinkohtien osalta ensimmäisinä vuosisatoina – mikä on sen kristillisen uskon ydin, joka on säilynyt nykypäivään asti. Tutustumme myös harhaoppien perintöön – missä määrin ne vaikuttavat nykyaikana.

Kurssin rakenne jakautuu viikottaisiin aiheisiin seuraavasti:

1.Kristinuskon olemus

2.Kristillisen kirkon usko

3.Harhaoppien olemus

4.Kristinusko vs. gnostilaisuus

5.Raamatun kaanon vs. Markion

6.Kristologia vs. areiolaisuus

7.Kolminaisuusoppi vs. filosofiset haasteet

8.Kristinuskon harhaopit nykypäivänä

Työmuodot

Kurssilla opiskellaan pääsääntöisesti verkossa. Työtavat vaihtelevat laajasti kuunneltavista podcasteistä itsenäiseen lukemiseen, tehtäviin ja keskusteluun. Kursseja suorittaakseen ei tarvitse sitoutua tiettyihin ajankohtiin. Kaikki podcastit tai luennot on kuunneltavissa Moodle-alustalta oman aikataulusi mukaan. Mikäli live-luentoja järjestetään, ne nauhoitetaan myöhemmin katsottaviksi. Kurssit usein jaottuvat viikoittaisiin jaksoihin. Pitkin kurssia Moodle-sivulle ilmestyy opiskelumateriaalia sekä viikkotehtävät. Kurssin tahti ei ole liian nopea ja sen pystyy suorittamaan myös työelämän keskellä. Kurssi on suunniteltu niin, että sen suorittamiseksi ei vaadita samanaikaista läsnäoloa, näin pyritään huomioimaan esimerkiksi kolmivuorotyöläiset. Kurssin suorittamiseen kuluu arviolta maksimissaan 4 tuntia opiskelijan työaikaa viikossa.

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin mittaan opettaja saattaa suositella vapaaehtoista lisälukemista, jota saa useimmista kirjastoista tai kirjakaupoista. Kurssimateriaalia on ladattavissa kurssin jälkeen.

Lähijakso

Opetushallituksen myönnytyksen mukaisesti suorittaakseen verkkokurssin opiskelijan ei ole välttämätöntä osallistua lähijaksolle. Kurssin yhteisöllisyyttä lisätäksemme olisi kuitenkin toivottavaa, että osallistuisimme kurssin yhteydessä yhteisesti Kansanlähetysopiston tapahtumaan tai arkiperiodille.

Tämän kurssin lähijaksona Arkiperiodi: Kristitty uskontojen maailmassa. 8.-11.2.2021 

Muistathan ilmoittautua lähijaksolle erikseen! Mainitse ilmoittautumisesi yhteydessä, että suoritat verkkokurssin lähijakson.

Mikäli et pysty osallistumaan tähän lähijaksoon, mutta haluaisit hyödyntää alennetun hinnan lähijaksolle. Olethan yhteyksissä verkkokoulutusvastaavaan.

Kurssin opetuksesta vastaa teologian maisteri Henri Häkkinen.

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssi: 40e
Lähijakso: 60e (ovh. n. 110e)

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Share This