Kansanlähetyksen tunturivaellus 2022

19. - 29.6.2022

Sunnuntai 19.6. 05:00

Keskiviikko 29.6. 22:00

Kaipaatko virkistystä? Tarvitsetko kunnon tuuletusta ja maiseman vaihtoa?

Haluatko päästä todella irti arjesta, keskelle lumoavan upeita maisemia, nauttimaan Lapin kesäisen luonnon ihmeellisestä rauhasta ja kauneudesta, aistimaan sen yötöntä yötä? Lähde näkemään ja kokemaan Jumalan luomakunnan hienoja aarteita, jotka odottavat löytämistään.

Nyt tähän on erittäin hyvä mahdollisuus. Kesäkuun lopussa on tiedossa tunturivaellus Pohjois-Norjassa, Finnmarkin tuntureiden ja vesien karunkauniissa maastoissa. Ajankohta on 19.-29.6.2022.

Edessä odottaa 8 päivän vaellus. Eli kannamme reissun varusteet ja ruoat mukanamme. Yöpyminen tapahtuu 2-3 hengelle sopivissa teltoissa. Parina, kolmena päivänä, vaelluksen kulusta ja maastosta riippuen, teemme leiristä käsin päiväretkiä kevyemmillä kantamuksilla.

Päivän ohjelmaan kuuluu myös hartaus- ja keskusteluhetki, raamattuopetusta, leppoisaa yhteiselämää leirissä. Päivän kulkuun vaikuttaa olennaisesti myös sää, hellejakso tai sadepäivä on parasta huomioida matkantekoa ajatellen. Mikäli kalastat, Finnmarkin vedet tarjoavat hienoja jalokalapitoisia vesiä joka puolella. Viikon kalastuslupa maksaa muutaman kympin.

Matkustaminen pohjoiseen ja takaisin tapahtuu henkilöautoilla. Mennessä yövymme joko tien/autojen läheisyydessä teltoissa, tai huonommalla säällä voimme etsiytyä leirintäalueelle yöpymään mökeissä. Tämä mahdollinen mökkiyöpyminen ei kuulu hintaan, mutta paluumatkalla vietettävät 2 yötä Levillä korkeatasoisessa majoituksessa sitä vastoin kuuluvat.

Jos sinulta puuttuu varusteita, lainattavissa on telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä, makuupusseja ja makuualustoja. Saat myös apua varusteiden valintaan ja mahdolliseen hankintaan, jos päädyt ostamaan jotakin. Matkalle tarvitset hyvät vaelluskengät sekä sateenkestävät vaatteet. Toki sateella pyrimme tekemään matkaa mahdollisimman vähän.

Matkan hinta on 450 €, sisältäen kuljetuksen, opastuksen, opetukset, mökkimajoituksen palatessa Levillä. Ota Levin yöpymistä varten mukaan pyyhe ja vuodevaatteet. Ruoka, matkavakuutus, kalastuslupa ja menomatkan mahdollinen mökkiyöpyminen eivät kuulu hintaan. Autonsa matkustamista varten käyttöön antavat saavat hinnasta alennuksen.

Matkalle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ennakkomaksua ei ole, vaan matka laskutetaan matkan jälkeen. Käytettävissä olevista autoista riippuen paikkoja on kaikkiaan 12-14.

Matkanjohtajana toimii Kansanlähetyksen raamattukouluttaja, pastori Ilkka Rytilahti. Matka on samalla Kansanlähetyksen kansanopistokurssi. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä 041 545 3045/Ilkka.

Valokuvat ovat Kansanlähetyksen vuoden 2021 vaellukselta Pohjois-Ruotsista (viimeinen vuoden 2020 vaellukselta Pohjois-Norjassa), video omalta vaellukselta syksyllä 2021 Tromssan läänissä, Pohjois-Norjassa.


Lyhyt Ilkan radiohaastattelu.

Nähdään tuntureilla!

 

Ilmoittautuminen vaellukselle 2022

Share This