Bulgarian opintomatka

18. - 25.5.2023

Torstai 18.5. 00:00

Torstai 25.5. 00:00

historiaa, kulttuuria, luontokohteita, mineraalikylpyjä, seurakuntavierailuja lähettien opastuksella

Bulgarian opintomatkan alustava ohjelma (lentoaikoja ei ole saatavilla vielä*):

Helsinki – Burgas, suora lento. Bussilla jatkamme sisämaahan ja lounaan jälkeen Balkanin vuoriston yli historialliseen ja kauniiseen Veliko Tarnovon kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin, jonka lähellä olevia nähtävyyksiä voi kierrellä ennen yhteistä illallista ja tutustumishetkeä hotellissa.

Opastettu kävelykierros kuuluisalla Tsarevetsin linnoituskukkulalla ja yhteinen lounas. Bussimatkalla etelään poikkeamme Dryanovon luostarissa. Vapaa-ajalla mahdollisuus kävellä viereiseen Bacho Kiron luolaan. Bussimatka jatkuu Balkanin vuoriston yli Pavel Banyan kylpyläkaupunkiin, jossa hotellissa uintimahdollisuus mineraalivedessä, erilaisia saunoja ja yhteinen illallinen.

Aamiaisen ja pienen vapaa-ajan jälkeen bussimatka Plovdiviin. Opastettu kävely ja yhteinen lounas mielenkiintoisessa vanhassa kaupungissa. Vapaa-aikaa ja siirtyminen Plovdivin läheiseen kylpylähotelliin, jossa yhteinen illallinen. Iltaohjelmassa mukana vieraita, jotka orientoivat meitä seuraavaan päivään.

Aamiaisen jälkeen bussimatka Peshteran kaupunkiin, jossa jumalanpalvelus ja tutustumista seurakuntalaisiin. Iltapäivällä mahdollisuus kävelyretkeen vuorille ja Snezhankan tippukiviluolalle omilla retkieväillä tai jäädä tutustumaan Peshteran kaupunkiin (omakustanteinen lounas). Bussilla takaisin Plovdivin kylpylähotelliin, jossa vapaa-aikaa ja yhteinen illallinen.

Aamiaisen jälkeen bussimatka Asenin linnalle ja Bachkovon kuuluisaan luostariin. Omaehtoista tutustumista luostariin ja sen läheiseen kauppakujaan. Vaihtoehtona patikkaretki luostarin läheisessä kauniissa luonnossa. Omakustanteinen lounaspala. Paluumatkalla poikkeamme Haveristen perheen luona Parvomayssa ja käymme tutustumassa Krushevon uuteen kirkkoon ja seurakuntalaisiin. Paluu Plovdivin kylpylähotelliin yhteiselle illalliselle.

Aamiaisen jälkeen bussimatka Mustanmeren rannikolle Burgasiin, jossa monipuolinen opastettu kaupunkikierros yhteisellä lounaalla. Vapaa-aikaa ja bussimatka Sunny Beach -alueen hotelliin. Yhteinen illallinen.

Aamiaisen jälkeen opastettu kävelykierros kauniissa historiallisessa Nessebarin vanhassa kaupungissa. Lounas hotellissa ja vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen ja illanvietto hotellissa.

Aamupalan jälkeen siirtyminen Burgasin lentokentälle.  Paluulento Burgas – Hki.

Matkan hinta 1050e (15.9.2022 mennessä ilmoittautuneille – sen jälkeen 1100e), sisältää lennot, bussimatkat ja opastetut kävelyretket, hotelliyöpymiset 2hh, aamupalat ja ohjelmaan merkityt yhteiset lounaat ja päivälliset. Lisätietoja ja ilmoittautumiset timo.tuikka(at)sekl.fi, 044 5651391. Matkanjärjestäjänä Kansanlähetysopisto.


Hintatiedot

Matkan hinta 1050e (15.9.2022 mennessä ilmoittautuneille – sen jälkeen 1100e), sisältää lennot, bussimatkat ja opastetut kävelyretket, hotelliyöpymiset 2hh, aamupalat ja ohjelmaan merkityt yhteiset lounaat ja päivälliset. Lisätietoja ja ilmoittautumiset timo.tuikka(at)sekl.fi, 044 5651391.

Share This