Pohjois-Savon Kansanlähetyspiiri

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka se viettää 50-vuotisjuhliaan 2017 eri puolilla Suomea. Järjestön tarkoituksena on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä lähellä ja kaukana. Kansanlähetys on herätysliike ja se toimii työssään Raamatun sekä luterilaisen tunnustuksen pohjalta. Liikkeen tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestönsä kautta, joista yksi on Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys. Kansanlähetyksen toiminta täällä alkoi 1968 ja oma Pohjois-Savon piiri perustettiin 1970. Yhdistyksen tarkoitus on edistää Jumalan valtakunnan leviämistä sekä toimialueellaan että muiden kansojen keskuudessa. Yhdistys korostaa uskovien vapaaehtoista vastuuta ja omatoimisuutta Jumalan valtakunnan ”elopellolla”.

Kuopiossa Sairaalakatu 11:ssa sijaitsee Lähetyskoti, jossa on piirin toimisto sekä pienryhmien kokoontumistilat. Pohjois-Savon alueella järjestämme tilaisuuksia eri paikkakunnilla. Piirin juniorityö tavoittaa lapsia Donkkis Big Night -illoissa. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille on Kolme kohtaamista -illat. Yli 30-vuotiaille on 30up-toimintaa.

Lähetyskodilla on myytävänä hengellistä kirjallisuutta, adresseja ja kortteja. Piirillä on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ystävälehti-julkaisu, jonka painos on 800 kpl.

Piirin ensimmäiset nimikkolähetit otettiin jo kuukauden kuluttua piirin perustamisesta ja vuosikymmenten saatossa heitä on ollut useita. Työalueena on ollut mm Japani, Etiopia, Papua Uusi-Guinea, Bulgaria, Lähi-Itä ja Keski-Aasia. Lukuisat seurakunnat ovat tukeneet lähetystyötä solmimalla lähettikohtaisia nimikkosopimuksia ja järjestämällä yhteistyössä Kansanlähetyksen kanssa lähetyspyhiä.

Paljolti vapaaehtoisten lahjoitusten ja kolehtien varassa tapahtuvaan työhön kutsutaan sinuakin teemalla: ”Suuressa mukana”.

Tutustu tarkemmin Kansanlähetyksen visioon, missioon & arvoihin ja identiteettiin & oppiperustaan SEKL:n sivulla.

Kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra

 

Share This