Viimsin pyhäkoulu

14.12.2014

Tänään oli tämän vuoden viimeiset pyhäkoulut niin Viimsissä kuin Randveressäkin. Viimsissä jumalanpalvelus alkaa klo 11.00 ja pyhäkoulu toimii sen aikana. Pyhäkoululaisia käy jo säännöllisesti kymmenen lapsen molemmin puolin ja monet lapsista ovat käyneet jo pari vuotta pyhiksessä. Ihan pelkkiä perusasioita emme siis enää käsittele.

Adventin aikaan minulla on tänä vuonna ollut käytössä lahtelaisen Maija-Liisa Kutvosen huovuttama suuri seimiasetelma. Olen käyttänyt pyhäkoulussa asetelman nukkeja Raamatun kertomuksen edetessä kohti Beetlehemin tallia. Tänään luimme Raamatusta jouluevankeliumin. Koska nuket ovat niin tukevasti tehty, että ne kestävät lastenkin käsittelyä, kertasimme tarinan nukkejen avulla. Lapset saivat itse kertoessaan asetella nuket mieleiseensä asetelmaan. Lopuksi puhuimme paimenista, jotka saivat ensimmäiseksi kuulla ilouutisen Vapahtajan syntymästä.

Mirva käyttää opetuksissaa huovutettua seimiasetelmaa.
Mirva käyttää opetuksissaa huovutettua seimiasetelmaa.

 

Randveren pyhäkoulu alkoi vasta kuluneena syksynä ja koko syksyn jokaiselle pyhäkoulukerralle on tullut 3 -vuotias Eva. Pyhäkoulu toimii Randveressakin jumalanpalveluksen aikaan 14.30-15.30, mutta koska kirkko on kylmä, toimii pyhäkoulu vanhusten päiväkeskuksen tiloissa. Evan kanssa luimme tänään jouluevankeliumin ihan sellaisenaan. Katselimme kauniita kuvia ja ihastelimme Jeesus-vauvaa, joka syntyi tänne maailmaan meitä kaikkia varten. Lopuksi koristelimme ison kasan pipareita kotiin viemisiksi. Tänään huomasin, että Eva on alkanut muistaa Isä meidän – rukousta jo kuvien avulla! Pyhäkoulun lopuksi Evan isä tuli häntä hakemaan ja jäi hetkeksi kanssani juttelemaan. Hän kertoi, että Eva laulaa pyhäkoululauluja kotona ja puhuu joka päivä omasta päiväkoulustaan.  🙂

Pyhäkoululaiset tutustumassa lampaisiin.
Pyhäkoululaiset tutustumassa lampaisiin.

 

Tänään alkoi siis minunkin joululomani – ihanaa. Pyhäkoulut alkavat jälleen 4.1.2015 ja seuraavalla viikolla kaikki muukin seurakunnan lasten ja nuorten toiminta. Jätän jo nyt yhteiseksi rukousaiheeksi pääsiäisen pyhille suunnitellun perhepäivän sekä mahdollisen kesäleirin.

Mirva Lappalainen
Kirjoittaja on lähetystyössä Virossa. 
Share This