Uusi Bus4life-kirjastoauto lähti hommiin

28.2.2016

Operaatio Mobilisaation uuden kirjastoauton muutostyöt on saatu päätökseen. Auto lähti tällä viikolla joulukuun loppuun asti kestävälle kiertueelle Itä-Eurooppaan. Se vierailee Romaniassa, Moldovassa, Ukrainassa, Slovakiassa ja Unkarissa.  Auton vierailujen yhteyteen paikalliset kristityt ja OM:n lähetystyöntekijät järjestävät evankeloimistapahtumia.

Monitoimibussi palvelee monessa roolissa. Pienissä tiloissa toimii niin kirjakauppa, kahvila kuin nukketeatterikin. Iltaisin bussi muuttuu elokuvateatteriksi, ja ihmisillä on mahdollisuus kuulla Jumalan rakkaudesta vaikkapa Jeesus-filmistä .

Suuri kiitos teille jokaiselle, jotka olette tehneet tätä uuden kirjastoautomme liikkeellelähtöä mahdolliseksi, uhrein, kättentöin ja rukouksin. Kuva: OM:n arkisto

Lahjoituksia Slovakiaan ja Romaniaan

Bus4Life-auton mukana on aina lähetetty lahjoituksena saatua painopaperia kristillisten kirjapainojen käyttöön. Tänä vuonna painopaperia saatiin paljon enemmän kuin autoon voi lastata, yli 10 tonnia. Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön vastaava järjesti paperierälle rekkakuljetuksen kristilliseen kustantamoon Slovakiaan.
”Ajattelin, että näin lyhyellä ajalla emme saa kirjastoautoon mitään vietävää. Toissapäivänä sain eräältä tuntemaltani hammaslääkäriltä sähköpostin. Hän kertoi, että hänen ystävänsä on valmis lahjoittamaan kaksi hammaslääkärituolia ja niiden lisälaitteita.”

Kirjastoautotyön yhteydessä Romaniassa on perustettu pieniä kyläklinikoita auttamaan paikallisia köyhiä ihmisiä ilmaiseksi. Kuva: OM:n arkisto

Tuolit ovat vuonna 2007 valmistettuja ja erittäin hyvässä kunnossa. Mekaanikot irrottivat laitteet klinikalta, ja ne lastattiin Bus4Life-auton kyytiin, jossa ne viedään Romaniaan. Siellä on toiminnassa mukana hammaslääkäreitä, jotka hoitavat ilmaiseksi paikkakuntalaisia. Alueen ihmisillä kun ei useinkaan ole mitään muuta mahdollisuutta saada apua vaivoihinsa.
”Romanialainen hammaslääkäriystävämme oli kovin iloinen, kun soitin hänelle ja kerroin, mitä on tulossa. Itselleni tämä oli suureksi uskonvahvistukseksi, kun sain nähdä, kuinka Jeesus oli vaikuttanut ’tahtomista ja tekemistä´, niin että meidän ei tarvinnut lähteä tyhjällä bussilla. Meillä on valtava Jeesus.”

Vanhallekin on vielä käyttöä

Uuden Bus4Life-auton matkamittarissa on alle 200 000 kilometriä, kun vanhan auton mittariin niitä oli kertynyt yli 700 000. Suunnitelmissa oli, että vanha kirjastoauto lahjoitettaisiin Moldovaan, missä se voisi vielä palvella kristillisenä kirjakauppana. Vientisuunnitelmat kuitenkin kariutuivat maan lakipykäliin.

Bus4life-kirjastoautotyön avulla on tavoitettu kymmeniätuhansia ihmisiä eri puolilla Itä-Eurooppaa. Kuva: OM:n arkisto

”Nyt näyttää siltä, että vanha auto voitaisiin lahjoittaa Romaniaan. Siellä on pieniä seurakuntia, jotka tekevät evankelioimistyötä yhdessä Operaatio Mobilisaation Romanian työalueen kanssa. Rukoillaan, että vanha automme voisi vielä ”eläkepäivillään” palvella tässä työssä, Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön vastaava pyytää.

Bus4life-auton matkaa voi seurata facebookissa ja www.bus4life.org sivulla.

 

 

Share This