Vankila- ja avustustyö Venäjällä

Venäjällä on valtava määrä vankeja. Monet heistä eivät tunne Jeesusta. Inkerin kirkko toimii Venäjän vankiloissa ja vankileireillä.

Diakoni Vjacheslav Ostanin työskentelee kirkon vankilatyöntekijänä Novosibirskissä. Hän vierailee viikoittain leireillä ja vankisairaaloissa. Novosibirskin vankilatyön kautta Inkerin kirkko tekee työtä Venäjän hyljeksityimmän joukon keskellä. Hiviä ja tuberkuloosia sairastavat vangit ovat yhteiskunnan vähäosaisimpia.

Tukea perheille

Vankilatyö auttaa myös vankien perheitä. Tärkein tehtävä on kuitenkin kertoa vangeille Jeesuksesta. Inkerin kirkko on perustanut useisiin alueen vankiloihin pieniä hengellisen kirjallisuuden kirjastoja. Vjacheslav pitää raamattupiirejä, rippikouluja ja hengellisiä kokouksia viikottain alueen vankiloissa. Vangit käyvät varsin laajaa kirjeenvaihtoa ja Vjacheslav auttaakin vankeja monissa pikku asioissa.

Puolimatkan talo auttaa uuden elämän alkuun

Inkerin kirkko omistaa myös vapautuvien vankien kuntoutuskeskuksen Novosibirskissä. ”Puolimatkan kodissa” vapautuneet vangit saavat sopeutua yhteiskuntaan ja työelämään. Vangeille hankitaan tarvittavat asiakirjat sekä autetaan työn etsimisessä. Alastomat puetaan ja nälkäiset ruokitaan.

Kansanlähetys on mukana Inkerin kirkon vankilatyössä Novosibirskissä. Tuemme Vjacheslavin johtamaa vankilatyötä. Samoin tuemme ”Puolimatkan kodin” toimintaa. Kaksikymmentä vuotta jatkunut työ on ollut tuloksellista. Tuhannet vangit ovat kuulleet evankeliumin. Monia on tullut uskoon ja aloittanut uuden elämän.

Pyydämme tukeasi Inkerin kirkon Siperian vankilatyöhön. Pienikin summa mahdollistaa toivon viemisen vangeille ja heidän perheilleen.

Lisätietoja antaa aluekoordinaattori Markus Aitamäki
Puh. +35844 0995820
markus.aitamaki@sekl.fi

 

”Muistakaa vankeja niin kuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina.” Heb. 13:3

Tue Venäjän vankilatyötä kertalahjoituksella.

Voit lahjoittaa haluamasi summan oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 72164.
Kiitos lahjastasi! Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Ryhdy vankilatyön kuukausilahjoittajaksi

Tilaa Venäjän vankilatyön uutiskirje.

Share This