Mäkilä Juhani

Juhani Mäkilä on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut vuodesta 1990 monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta. Noina vuosina hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan paikallisen kielen taidon.

Juhani aloitti oman työnsä ohella työn Keski-Aasiasta kotoisin olevien maahanmuuttajien parissa vuonna 2015, kun maahanmuuttajien aalto pyyhkäisi Suomen rannoille. Vuodesta 2018 hänet on siunattu tähän tehtävään kokopäiväiseksi työntekijäksi. Pakolaistyöntekijä Juhani Mäkilä toimii nykyisin keskiaasialaistaustaisten pakolaisten ja maahanmuuttajien parissa heidän hengellisen kasvunsa ja maailmanlaajuisen keskiaasialaisen seurakunnan hyväksi. Hän osallistuu keskiaasialaisten kristittyjen verkostoitumista ja missionaarisuutta vahvistavien verkostojen ja koulutusmahdollisuuksien rakentamiseen. Juhanin työtehtävät jakaantuvat mm. seuraaviin osa-alueisiin:

Pakolaistyön verkostot

Juhani luo ja pitää yhteyksiä muihin pakolais- ja maahanmuuttajatyötä tekeviin toimijoihin ja seurakuntiin Suomessa ja Euroopassa. Hän koordinoi heidän kanssaan keskiaasialaiseen seurakunnan perustamiseen, kasvuun tähtääviä toimia.

Pohjoismaisessa yhteistyössä
ISINOR-verkosto on pohjoismainen muslimityön verkosto, johon pakolaistyöntekijöitä osallistuu yhteisen oppimisen edistämiseksi.

RHP-verkosto
Kansanlähetys osallistuu Refugee Highway Partnership –verkostoon, joka tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua muiden kristillisten pakolaistyön toimijoiden kanssa Euroopan laajuisesti ja globaalisti. Näiden kontaktien kautta avautuu mahdollisuuksia suunnitella raamattu- ja johtajakoulutusta.

Verkostot Kreikassa
Kansanlähetyksellä ja Lähetysyhdistys Kylväjällä on vahva tahtotila vahvistaa yhteistä näkemystä ja roolia erityisesti keskiaasialaisten pakolaisten parissa tehtävässä työssä. Eri puolilla Eurooppaa keskiaasialaiset Kristuksen löytäneet pakolaiset etsivät paikkaansa yhteiskunnassa ja seurakunnassa.  Monia kristityksi kääntyneitä palautetaan entisiin kotimaihinsa. Kansanlähetyksessä ja Kylväjässä tiedostetaan, että yhteisellä ohjelmasuunnittelulla ja verkostoitumisella saadaan aikaan enemmän ja parempaa.

Juhani osallistuu myös Lähetyskeskuksessa järjestettäviin opetuksiin ja keskiaasialaisten kristittyjen konferensseihin, toimii Kansanlähetysopiston maahanmuuttajalinjan tukena ja pitää yhteyttä ja vierailee lähettävissä seurakunnissaan ja Kansanlähetyspiireissä pitäen esillä pakolais- ja maahanmuuttajatyötä.

Tule mukaan Juhanin työhön tekemään pakolais- ja maahanmuuttajatyötä Suomessa ja Euroopassa!

Ota yhteyttä:
Toni Lindholm
aluekoordinaattori

Tilaa Juhanin uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Juhanin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 32609 (Juhani M). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Juhanin kuukausilahjoittajaksi

Share This