Mäkilä Juhani

Juhani Mäkilä on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut vuodesta 1990 monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta, joiden aikana hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan darin kielen taidon.

Juhani aloitti oman työnsä ohella työn afgaanimaahanmuuttajien parissa vuonna 2015, kun maahanmuuttajien aalto pyyhkäisi Suomen rannoille. Vuodesta 2018 hänet on siunattu tähän tehtävään kokopäiväiseksi työntekijäksi. Juhanin tehtäviin kuuluu afgaanitaustaisten maahanmuuttajien kohtaamista ja Raamatun opetusta heidän omalla äidinkielellään (dari) ja suomalaisen kulttuurin sekä tapojen opettamista heille. Hän toimii myös islam-asiantuntijana eli kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville kristityille, seurakunnille ja muille järjestöille.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt nämä ihmiset tulevat maahanmuuttajina omaan maahamme.

Tule mukaan Juhanin työhön tekemään maahanmuuttajatyötä Suomessa!

YHTEYSHENKILÖ
Apulaislähetysjohtaja
Teijo Peltola

Tilaa Juhanin uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Juhanin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 32609 (Juhani M). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Juhanin kuukausilahjoittajaksi

Share This