Juhani pakolaistyössä

Juhani on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut vuodesta 1990 monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta. Noina vuosina hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan paikallisen kielen taidon.

Juhani aloitti oman työnsä ohella työn Keski-Aasiasta kotoisin olevien maahanmuuttajien parissa vuonna 2015, kun maahanmuuttajien aalto pyyhkäisi Suomen rannoille. Vuodesta 2018 hänet on siunattu tähän tehtävään kokopäiväiseksi työntekijäksi. Pakolaistyöntekijänä ja pakolaistyön maaedustajana Juhani toimii nykyisin keskiaasialaistaustaisten pakolaisten ja maahanmuuttajien parissa heidän hengellisen kasvunsa ja maailmanlaajuisen keskiaasialaisen seurakunnan hyväksi. Hän osallistuu keskiaasialaisten kristittyjen verkostoitumista ja missionaarisuutta vahvistavien verkostojen ja koulutusmahdollisuuksien rakentamiseen. Juhanin työtehtävät jakaantuvat mm. seuraaviin osa-alueisiin:

Pakolaistyön verkostot

Juhani luo ja pitää yhteyksiä muihin pakolais- ja maahanmuuttajatyötä tekeviin toimijoihin ja seurakuntiin Suomessa ja Euroopassa. Hän koordinoi heidän kanssaan keskiaasialaisen seurakunnan perustamiseen ja kasvuun tähtääviä toimia.

RHP-verkosto
Kansanlähetys osallistuu Refugee Highway Partnership –verkostoon, joka pyrkii yhdistämään ja mobilisoimaan johtajia, kirkkoja ja organisaatioita toimimaan tehokkaasti pakolaisten kanssa. RHP:n kontaktien kautta on avautunut mahdollisuuksia suunnitella raamattu- ja johtajakoulutusta pakolaisille.

Verkostot Kreikassa

Kansanlähetys ja Kylväjä työstävät yhteistä pakolaistyön ohjelmaa. Tällä saadaan pakolaistyöhön synergiaetuja ja mahdollistetaan, että suomalaiset yhteistyökumppanit (kristityt ja seurakunnat) saavat ajankohtaista tietoa Kreikan pakolaistilanteesta. Tutustuminen ja yhteydenpito Kreikassa toimiviin kumppaneihin sekä pakolaiskristittyihin, joiden kanssa työskennellään, on tärkeää oman työn hahmotuksen kannalta.

Juhani osallistuu myös Kansanlähetyksen Lähetyskeskuksessa järjestettäviin opetuksiin ja keskiaasialaisten kristittyjen konferensseihin sekä pitää yhteyttä ja vierailee lähettävissä seurakunnissaan ja Kansanlähetyspiireissä kertoen pakolais- ja maahanmuuttajatyön ajankohtaisista asioista.

Tule mukaan Juhanin työhön tekemään pakolais- ja maahanmuuttajatyötä Suomessa ja Euroopassa!

Ota yhteyttä:
Toni Lindholm
aluekoordinaattori

Tilaa Juhanin uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Juhanin pakolaistyötä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 32609 (Juhani M). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Juhanin kuukausilahjoittajaksi

Share This