Palomäki Jaska, juniorityöntekijä

”Tää oli yksi elämäni parhaista viikoista!”

Yllä oleva palaute on eräältä junnuleiriltä. Toivottavasti Jumala on antanut tälle leiriläiselle hyvin muistojen lisäksi myös jotain vielä kestävämpää matkaevästä koko elämäksi.

Työhöni Kansanlähetyksen juniorityöntekijä kuuluu juniorileirien (7-14v. lapset) ja perhetapahtumien lastenohjelmien suunnittelu, kehittäminen ja johtaminen Ryttylän Kansanlähetysopistolla. Päiväni rakentuvat monipuolisesta tekemisestä, johon kuuluu esimerkiksi vapaaehtoisten rekrytoimista ja ohjaamista, mainostusta, markkinointia, raamattuopetusten tekoa sekä askartelua. Kaikkein eniten minua sytyttävät silti leirijaksot, jolloin pääsee kohtaamaan lapsia ja nuoria.

Olen luonteeltani kehittäjä. Pidän asioiden tutkimisesta, menetelmien hiomisesta, leirien parantelusta, palautteen keräämisestä ja järjestelmien laatimisesta. Asioiden kehittämistä enemmän rakastan nähdä ihmisten kehittyvän, kasvavan, oppivan ja saavan onnistumisia. On etuoikeus päästä seuraamaan viereltä lasten hengellistä (ja fyysistäkin) kasvua. Vaikka työ on pääsääntöisesti pitkäjänteistä ja sen hedelmät näyttäytyvät harvoin, ovat ne kerrat tekijälle sitäkin arvokkaampia. Lasten oivallukset, uskon syntyminen ja vahvistuminen, leiriläisen kasvu isoseksi ja edelleen ohjaajaksi sekä ohjaajien onnistumiset tehtävissään luovat työhön mielekkyyttä, sisältöä ja iloa.

Mielestäni leiriemme resepti on lopulta hyvin yksinkertainen: opetamme lapsille Raamatun rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksen sovitustyöstä sekä koitamme voimiemme mukaan osoittaa lähimmäisenrakkautta käytännössä. ”Elämän parhaat viikot” rakentuvat mielestäni leirin perusilmapiirin varaan (leirien erikoisohjelmia ja -tempauksia väheksymättä). Itse muistan omilta lastenleireiltäni raamattuhetkien varsinaisista opetuksista aika vähän. (Raamatunkertomukset jäivät kyllä muistiin, mutta ehkeivät niihin ajatellut opetukset. Ehkä Jumalan sana teki kuitenkin työnsä.) Mieleeni on silti jäänyt, että siellä missä puhuttiin Jeesuksesta, minun oli hyvä olla. Tätä periaatetta ja ilmapiiriä haluaisin vaalia myös vetämilläni leireillä.

Rakastavaan ilmapiiriin sisältyvät myös isoset, ohjaajat ja talkoolaiset. Leirivalmisteluihin tietenkin panostetaan ja annetut vastuut tulee hoitaa huolellisesti, mutta kokonaisuus on kuitenkin lopulta Jumalan kädessä. Tällöin turhan stressin voi unohtaa ja epäonnistumisetkaan eivät ole vaarallisia. Leiritkin saavat maistua elämältä.

Olen koulutukseltani Sosionomi (AMK) + kirkon nuorisotyönohjaaja. Kansanlähetykseen tutustuin ensimmäistä kertaa vasta opiskeluaikanani johtamisharjoittelussa. Myöhemmin päädyin junnutyön äitiysloman sijaiseksi ja paikkani vakinaistui vuoden 2017 alussa. Aikaisemmin toimin seurakunnan nuorisotyönohjaajana Kauhajoella, jossa vietin lapsuuteni. Nykyisin asun Keravalla vaimoni ja poikani kanssa. Harrastuksiini kuuluvat pappasähly, kuntosaleilu, pelailu ja satunnainen seinäkiipeily.

Tule mukaan! Voit kuulla lisää Jaskan työstä ja tilata tämän sivun kautta hänen uutiskirjeensä, jossa on ajankohtaisia kuulumisia ja rukousaiheita.  Lähde mukaan Jaskan lähettäjätiimiin oikealla olevasta sivupalkista tai mobiilissa  alhaalta. Jaskan työtä voit tukea  kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 33161

Ota yhteyttä: jaska.palomaki(at)sekl.fi, puh. 044 550 5847

Lisätietoa Kansanlähetyksen juniorityöstä löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.donkki.net

Tilaa Jaska Palomäen uutiskirje

Anna kertalahja Jaskan työlle

Voit tukea Jaskan työtä Kansanlähetyksessä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Jaska Palomäen viite on 33161.
Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä tämän painikkeen alapuolelta.
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Tule mukaan Jaskan työhön kuukausilahjoittajana

Share This