Toivoa paremmasta

14.12.2014

Novosibirskin miljoonakaupungin läheisyydessä, pienessä Verh-Tulan kylässä sijaitsee vankilasta vapautuneille tarkoitettu kristillinen Puolimatkan koti. Uusi talo valmistui viime syksynä, kun edellinen paloi toissa talvena sähkövian vuoksi maan tasalle. Nyt uudessa talossa asuu noin kymmenen entistä vankia. Toimintaa johtaa Novosibirskin seurakunnan diakoni Slava Ostanin. Hän on myös entinen vanki, joka on tullut uskoon, ja saanut sydämelleen auttaa kohtalotovereitaan.

Talon ehdoton sääntö on päihteettömyys. Puolimatkan koti tukee vankilasta vapautuneitten sopeutumista tavalliseen arkielämään. Entisiä vankeja autetaan saamaan töitä ja löytämään päivärytmi ja muut rutiinit. Päivää aloitetaan aamurukouksella ja päätetään iltahartauteen.

Puolimatkan majatalossa entisten vankien illat kuluvat leppoisassa tunnelmassa. Kuva: Juha Saari
Puolimatkan majatalossa entisten vankien illat kuluvat leppoisassa tunnelmassa. Kuva: Juha Saari

 

Vieraillessani talossa, olen huomannut talon aidon ja välittävän ilmapiirin. Aika kuluu nopeasti yhdessä pöydän äärellä jutustellen ja teetä juoden. Juttuja näillä entisillä vangeilla riittää. Kitaraa soitellaan vuorotellen, ja yhdessä lauletaan hengellisiä lauluja. Näillä talon asukeilla ei ole paljoa muuta kuin usko Jeesukseen, mutta se onkin maailman kallein asia. Monien silmistä näkee sen, kuinka Jumalan rakkaus on vaikuttanut heidän sisimmässään. Se on hienoa ja koskettavaa.

Muista heitä rukouksissa.


Markus Aitamäki Kirjoittaja opiskelee Novosibirskissä venäjän kieltä. Siperiassa hän keskittyy seurakuntatyöhön Inkerin kirkon palveluksessa.

Share This