Toiselle kierrokselle

16.12.2015

Vuonna 1972 saavuimme Japaniin ensimmäistä kertaa. Kielikoulun jälkeen aloimme istuttaa uutta seurakuntaa Shikokun saarella. Siitä alkoi Yoshinogawan evankelis-luterilaisen seurakunnan taival. Jo kolmen vuoden kuluttua seurakunta onnistui rakentamaan kirkon erään suomalaisen kristityn lahjoitettua varat tonttia varten. Seurakunta kustansi itse rakennuksen. Se valmistui vuonna 1978. Myöhemmin siihen lisättiin pieni toimistorakennus.

Tämän vuoden alussa seurakunnalle tuli siis ikää 40 vuotta. Juhlaa asian merkeissä ei kuitenkaan vietetty, sillä seurakunta päätti rakentaa uuden kirkon noin kahdeksan kilometrin päähän entisestä alueelle, missä ei ole yhtään kirkkoa. Tällä kertaa eräs seurakuntalainen lahjoitti tontin vilkkaasti liikennöidyn tien varrelta. Juuri marraskuun lopussa kirkkorakennus on valmistunut, ja sen vihkiäiset pidetään ensi vuoden puolella. Niiden yhteydessä sitten muistellaan myös 41 vuotta sitten alkanutta pioneerityötä.

jouluk_paiva7b

Meille tuottaa tiettyä haikeutta, kun rakennuttamamme vanha kirkko puretaan, mutta samalla iloitsemme siitä, että kansallinen seurakunta pastorinsa johdolla jatkaa työtä japanilaisten sielujen pelastukseksi. Evankeliumin työtä on tehty kaksi tuhatta vuotta. Meidän muutamat vuosikymmenemme ovat vain pieni rahtunen, mutta olemme saaneet kuitenkin olla suuressa mukana.

Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää yksin, mutta jos se kuolee, se kantaa paljon satoa. (Joh. 12:24)

Jorma Pihkala
Kirjoittaja on perheineen ollut monta vuosikymmentä lähetystyössä Japanissa. 
Tutustu täältä Japanin työntekijöihimme, valitse yläreunasta kohdemaaksi Japani.
Share This