Tiimi toteuttaa näkyä

9.3.2019

Pieksämäkeläinen Tuomo Rytkönen pysähtyi kirjassa olevien karttojen äärelle. Kartat herättivät kysymyksen, voisiko niitä hyödyntää jotenkin. Kysymys oli hyvä ja siihen löytyi vastaus: karttojen ympärille voi rakentaa matkan Jeesuksen jalanjäljissä. Näin syntyi kokoussarja Galileasta Jerusalemiin.

Tiimi kokoontuu yhteen ja suunnittelee seuraavan kokouksen. Etsitään kuvia, videoita ja muuta sopivaa, jolla saadaan matkattua Jeesuksen jalanjäljissä valitun ajanjakson ja paikan parissa. Kutsutaan opettaja opettamaan illan tekstistä ja jaetaan kaikki vastuuvuorot. Ilta on jo ennen aikaansa antanut vastuutiimille paljon.

Tuomo Rytkönen esittelee Risto Santalan Juuret II -kirjan karttoja.
Tuomo Rytkönen esittelee Risto Santalan Juuret II -kirjan karttoja.

Moni idea ja moni näky jää toteutumatta, jos sitä ei jaa. Tuomo jakoi ystävilleen näkyä rakentaa karttojen ympärille Jeesuksen matkaa Galileasta Jerusalemiin. Löytyi muita innostuneita ja päätettiin kokoontua yhteen miettimään. Tästä sitten kaikki lähti liikkeelle.  Tiimin tuottamaa tilaisuutta alettiin järjestää osana paikallisen Kansanlähetyksen piirin toimintaa.

Ruokahalu kasvaa syödessä. Kokoussarja nykyisellään heijastaa tiimin mahdolli-suuksia, mutta unelmia on vielä toteutumatta. Vielä voisi tuottaa enemmän materiaalia konkretisoimaan kaikkea, kun vain Herra johdattaisi mukaan lisää vastuutiimiläisiä. Kokoussarja on kuin rakas lapsi, jonka tahtoo päästä kasvamaan kaikessa.

Kuuntele Raamattuavain Extra 9.3.2019:  Pieksämäellä on syntynyt tiimi, joka rakentaa visuaalista Galileasta Jerusalemiin -tilaisuutta. Raamattuavain Extra vieraili paikalla ja haastatteli sekä tiimiläisiä että tilaisuuteen osallistuneita. Mukana: Anne ja Veikko Malk, Tuomo Rytkönen, Pekka Laukkanen, Terhi Fullwood ja Riitta Jäntti.

Lisää Raamattuavain Extran keskusteluja tästä linkistä.

 

 

 

 


Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.

Tämän artikkelin lahjoitukset kohdistuvat radiotyöhön Suomessa.

Share This