Verkkokurssi: Verkkolukupiiri – Paavalin kirjeet

14.12.2020 - 7.3.2021

Maanantai 14.12. 08:00

Sunnuntai 7.3. 23:59

Paavalin kirjeiden verkkokurssi

Tuntuuko siltä, että Raamatunlukuun ei saa oikein hyvää rytmiä ja motivaatio on hukassa? Paavalin kirjekurssilla seurataan lukusunnitelmaa yhdessä muiden kanssa! Monilla alueilla korona jyllää ja seurakuntayhteyttä on vaikea löytää. Vastauksena tähän Kansanlähetysopisto haluaa järjestää ILMAISEN Paavalin kirjeiden verkkokurssin lyhyellä aikavaroituksella. Kurssia kohdennetaan erityisesti HEKL:n ja Uudenmaan piirin väelle, mutta se on avoin kaikille. Tervetuloa kurssille syventymään Paavalin kirjeisiin ja kohtaamaan myös tuttuja ja uusia ystäviä! Tällä sivulla tietoja kurssin rakenteesta ja sisällöstä.

Kurssin sisältö

Tällä kurssilla luetaan Paavalin kirjeet seuraten kurssille räätälöityä lukusuunnitelmaa. 12 viikon aikana käydään kaikki kirjeet läpi n. 8 lukua viikossa. Käytännössä viikossa luetaan yksi kirje ja laajemmat kirjeet on jaoteltu kahteen viikkon. Lukusuunnitelma kulkee karkean kronologisessa järjestyksessä alkaen Galatalais- ja Tessalonikalaiskirjeistä. Kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijalle hyvä ymmärrys Paavalin kirjeiden kokonaiskuvasta. Tavoitteena ei ole kiirehtiä Raamatun äärellä, vaan kannustaa pohtivaan ja analyyttiseen lukemiseen. Suuren kuvan ja kontekstin hahmottaminen auttavat ymmärtämään Paavalin kirjeiden sanomaa. Näitä tietoja tarjoillaan opiskelijoille pitkin kurssia. Kurssilla käydään myös yhteistä keskustelua kirjeistä nousevista teemoista. Tämän lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus kysyä tekstistä nousevia vaikeitakin kysymyksiä Kansanlähetysopiston henkilökunnalta.

Työmuodot

Kurssilla opiskellaan pääsääntöisesti verkossa. Työtavat vaihtelevat laajasti kuunneltavista podcasteistä itsenäiseen lukemiseen, tehtäviin ja keskusteluun. Kursseja suorittaakseen ei tarvitse sitoutua tiettyihin ajankohtiin. Kaikki podcastit tai luennot on kuunneltavissa Moodle-alustalta oman aikataulusi mukaan. Mikäli live-luentoja järjestetään, ne nauhoitetaan myöhemmin katsottaviksi. Kurssit usein jaottuvat viikoittaisiin jaksoihin. Pitkin kurssia Moodle-sivulle ilmestyy opiskelumateriaalia sekä viikkotehtävät. Tehtäville ei aseteta liian rajuja vaatimuksia, tehtävien tarkoituksena on ohjata oppimista ja herättää näkökulmia. Kurssin tahti ei ole liian nopea ja sen pystyy suorittamaan myös työelämän keskellä. Kurssi on suunniteltu niin, että sen suorittamiseksi ei vaadita samanaikaista läsnäoloa, näin pyritään huomioimaan esimerkiksi kolmivuorotyöläiset. Kurssin suorittamiseen kuluu arviolta max. 3 tuntia viikossa.

Linkki Kansanlähetysopiston Moodle-alustalle.

Linkki Moodlen käyttöohjeisiin.

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa Raamattua myöten. Kurssin mittaan opettaja saattaa suositella vapaaehtoista lisälukemista, jota saa useimmista kirjastoista tai kirjakaupoista. Kurssimateriaali on ladattavissa kurssin jälkeen.

Lähijakso

Kansanopistojen verkkokursseille on vaatimuksena lähijakso. Kuitenkin nyt koronan aikana on voimassa poikkeussääntö, jolloin lähijaksolle osallistumista ei velvoiteta. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden osallistua lähijaksolle. Tämän kurssin lähijaksoksi on valittu arkiperiodi kohtuu myöhään keväästä (josko korona olisi silloin rauhallisempi) ”hiljaisen viikon arkiperiodi” 29. – 31.3.2021. Tässä linkki periodiin: https://kansanlahetys.fi/tapahtumat/arkiperiodi-hiljaisen-viikon-tunnelmissa-ma-ke/

Verkkokurssin yhteydessä lähijaksolle osallistuminen on halvempaa. Arkiperiodin ovh on 90e läsnä. Kurssin yhteydessä se tarjotaan 45e hintaan.

Jos et pysty osallistumaan juuri tähän lähijaksoon, mutta haluaisit osallistua johonkin muuhun periodiin alennettuun hintaan. Laita viestiä verkkokoulutusvastaavalle: mattias.kaitainen@sekl.fi

Kurssin opetuksesta vastaa Mattias Kaitainen

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssin hinta: ILMAINEN

Lähijakson hinta: 45e

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Kaitainen Mattias

Kansanlähetysopiston verkkokoulutusvastaava & Lähetyskeskuksen jumalanpalvelusyhteisön pastori

mattias.kaitainen@sekl.fi

0440337890

Share This