Lapin vaellus 2020

20. - 30.7.2020

Maanantai 20.7. 05:00

Torstai 30.7. 22:00

PÄIVITYS 15.6.2020

Suomen ja Norjan raja on auennut myös matkailuliikenteelle, joten vaellus toteutuu alkuperäisen suunnitelman mukaan, kohteena Altan pohjoispuoleinen alue Finnmarkissa.

Norjan puolella matkan aikana ei ole muuta tarvetta pysähtymiselle asutuskeskuksessa kuin ruokailun, auton tankkauksen, kalastusvälineiden desinfioinnin (niiden välineille, jotka kalastavat) ja mahdollisen kaupassa käynnin johdosta. Norjan epidemiatilanne on Suomea parempi.

 

Alla alkuperäinen matkan esite:

POHJOIS-NORJAN TUNTUREILLE

Kutsun sinut erävaellukselle Pohjois-Norjan suurenmoisiin maisemiin ensi kesänä – patikoimaan, virkistymään, lepäämään ja hiljentymään, irti arjesta.

Pohjoinen luonto on karun kaunista ja vaihtelevaa. Ympärillä levittäytyvät ylväät tunturit. Niiden väliin jää hienoja laaksoja kimaltelevine vesistöineen, puroineen, jokineen, lampineen ja järvineen. Kosken kuohut ja laulu, puron solina, lammen tyyni pinta, haukan liito taivaalla – niitä katsoessa ja aistiessa silmä lepää ja mieli rauhoittuu. Jumala hoitaa luontonsa kautta.

Päivätaipaleet täysin kantamuksin ovat pääsääntöisesti alle 10 km, maastosta ja olosuhteista riippuen (alussa lyhempiä, lopussa pidempiä). Välillä leiriydymme samaan paikkaan useammaksi yöksi. Leiristä käsin teemme 10–15 km pituisia päiväretkiä kevyin kantamuksin.

Päiviin mahtuu päiväetapin tai -retken lisäksi leirielämää, hartauksia, raamatuntutkistelua, yhdessäoloa. Jos valokuvaat tai kalastat, tarjolla on upeat puitteet. Viikon lupa maksaa n. 70 € + desinfiointi n. 20 €.
Yövymme teltoissa (2-3 henkilöä). Aiempi vaelluskokemus ei ole välttämätön.

Ajankohta on 20.–30.7. Matkan hinta on 440 €,

sisältäen matkan henkilöautoilla pääkaupunkiseudulta Pohjois-Norjaan vaelluskohteeseen Altan pohjoispuolelle ja takaisin (matkan varrelta pääsee kyytiin), paluumatkalla kaksi yötä tasokkaissa mökeissä Levillä, hartauksia, yhteisiä raamatuntutkisteluja. Opastan mielelläni kaikenlaisissa vaeltamiseen liittyvissä asioissa.

Jos sinulta puuttuu joitakin varusteita, voit tiedustella minulta. Lainattavissa on telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä, makuualustoja ja makuupusseja.

Ruoka, matkavakuutukset ja kalastusluvat eivät sisälly hintaan.

Matkan vetäjänä on Ilkka Rytilahti, puh. 041 – 545 30 45. Ilmoittaudu matkalle soittamalla minulle tai sähköpostilla ilkka.rytilahti@sekl.fi. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Matkalle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkanjärjestäjänä on Suomen Ev.lut. Kansanlähetys. Matka on SEKL:n kansanopistokurssi.
Ei ennakkomaksua.

Tervetuloa vaellukselle – nähdään Norjassa!

Oheiset kuvat ovat Kansanlähetyksen vuoden 2019 vaellukselta Pohjois-Norjassa. Kuvat Ilkka Rytilahti.

 

 

Paikkatiedot

Alta, Finnmark, Norja, mikäli epidemiatilanne mahdollistaa matkustamisen Norjaan.

Vaihtoehtoisesti Utsjoki, Kaldoaivin erämaa.

Hintatiedot

Hinta 440 €, sisältäen kuljetukset, majoituksen Levillä paluumatkalla, opastuksen.
Ei sisällä matkavakuutusta, ruokaa tai kalastuslupia.

Share This