Bakteerit-ystäviämme! 26.3. Bakteeriopin professori Pentti Huovinen kertoo nykytutkimusten löydöistä/ You Tube Satakunnan Kansanlähetys(klikkaa ja lue lisää)

1.6.2021

Tiistai 1.6. 12:00 – 17:00

Suora linkki 

Bakteerit – ystäviämme!

Bakteeriopin professori Pentti Huovinen kertoo You tube yhteyden välityksellä nykytutkimusten löydöistä. Bakteeri on vanhastaan mielletty sellaiseksi, mistä pitää päästä eroon. Nykytiedon mukaan niillä on merkittävä tehtävä mm. suolistomme toiminnassa ja sitä kautta kehomme ja sitä kautta mielemmekin hyvinvointiin.

Suoliston bakteerit reagoivat ruokavalion muutoksiin, stressiin ja unen puutteeseen ja vaikuttavat moniin tulehduksellisiin sairauksiin. Ihmisen bakteeriston köyhtyessä hoitomenetelmiksi kehitellään monipuolisempia bakteereita muun muassa pillereinä. Pentti Huovinen on lääkäri ja Turun yliopiston bakteeriopin professori ja palkittu tietokirjailija. Hän on saanut Suomen tietokirjailijoiden Antero Warelius -palkinnon sekä Terveystoimittajien Hyvän tiedon omenan. Yhdessä kuvittaja Irmeli Matilaisen kanssa julkaistu lastenkirja Heippa – Täällä bakteeri! (WSOY 2007) on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Katso ja kuuntele: linkin löydät Seurakuntayhtymän sekä Satakunnan Kansanlähetyksen sivuilta perjantai 26.3. alkaen. Toimijana MeMiehet, Yhtymän vapaaehtoisryhmä.

Share This