Suuressa mukana, pienten kautta

14.12.2014

Muutimme vaimoni kanssa pohjanmaalta takaisin pääkaupunkiseudulle joulukuussa 2013. Olin toiminut nuorisotyönohjaana ja nyt edessä oli sijaisuus Kansanlähetyksen juniorityössä Ryttylässä. Työ oli minulle uutta monella tavalla. En ollut aikaisemmin työskennellyt alle 15-vuotiaiden lasten parissa. Kansanlähetys järjestönä oli minulle aika uusi, lukuun ottamatta lyhyttä harjoitteluani opiskeluaikoina. Työ oli myös leiri- ja tapahtumakeskeistä, joten seurakunnasta tuttu viikkotoiminta jäi pois.

Vuosi junnutyössä on ollut minulle antoisaa aikaa. Olen ollut järjestämässä lähes kymmentä lasten leiriä, ohjelmaa tai tapahtumaa. Näissä olen saanut tutustua moniin erilaisiin lapsiin. Olen saanut opettaa heille rakastavasta Jumalasta, pelailla heidän kanssaan, paistaa makkaraa, nauraa vitseille, laulaa iltahartauksissa, rukoilla, kuunnella huolia ja kaitsea nukkumaan. Minua liikuttaa lasten aitous ja välittömyys Jumalan ja elämän suhteen. Minua palkitsee kun näen lasten viihtyvän, nauravan, oppivan ja saavan ystäviä. Olen itsekin saanut oppia lapsilta ja olen Jumalalle kiitollinen ajasta heidän kanssaan.

Junnutyössä pääsee tekemään monelaisia asioita.
Junnutyössä pääsee tekemään monenlaisia asioita.

 

Junnutyössä tarvitaan paljon vapaaehtoisia vastuunkantajia ja heihinkin olen saanut tutustua. Leirejä varten tarvitaan aina ohjaajia, isosia, yövalvojia, tiskareita, esirukoilijoita ja lahjoittajia. Minua ilahduttaa se into, millä nämä ystävät tulevat palvelemaan lastenleireille, uhraten viikonloppunsa tai lomansa. Ja miten esirukoilijat todella ottavat leirin sydämelleen ja miten lahjoitusten avulla meiltä ei ole puuttunut mitään taloudellisista syistä. Junnutyö ei voisi onnistua ilman vapaaehtoisten vastuunkantajien panosta, ilman heitä olisi minunkin työni turhaa. Arvostan vapaaehtoisia suuresti.

Kohta on edessä uusi vuosi ja uudet leirit. Rukoillaan, että Jumala siunaisi Kansanlähetyksen juniorityötä, jotta se voisi olla paikka, missä lapset saavat kestäviä eväitä elämäänsä ja että Hän lähettäisi lapsia ja vapaaehtoisia leireille. Lähde sinäkin juniorityön tukijaksi rukouksin, taloudellisesti tai vapaaehtoisena. On hienoa ja siunattua olla suuressa mukana – pienten kautta.

Jaska Palomäki
Kirjoittaja toimii Ryttylässä juniorityöntekijänä. 
Share This