Seurakunta – tavoittava yhteisö

23.3.2019

On vuosi 2015. Kansanlähetyspäiviä vietetään Turussa. Lavalla paneelikeskustelua vetää Matti Vanhanen, joka tänä päivänä on jo jäänyt eläkkeelle Lahden Kohtaamispaikka-yhteisön vastuutehtävistä.

”Yksi Raamatullinen näkökulma on: meidän vahvojen tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia.” Koko seurakunnan olemus tulisi olla uusia tavoittava, uusia huomioiva. ”Meillä on suuri tarve hengellisistä isistä ja äideistä – niistä, jotka hengellisesti ovat kasvaneet isiksi ja äidiksi semmoisesta lapsen itsekyydestä aikuisiksi, jotka huomioivat toisia.” ”Meidän tehtävä on myös se, että ihminen on kerran perillä taivaasssa ja siihen me tarvitaan yhteisöä”, Vanhanen johdattaa keskustelua.

Ilmapiiri yhteisössä on merkittävä tekijä, varsinkin ensikertalaiselle. Ei ole helppoa tulla uuteen ja outoon ympäristöön, jos ei koe olemisen vapautta. Yhteisö on parhaillaan paikka, jossa kovia kokeneet, masentuneet, turhautuneet, epäonnistuneet ja hämmentyneet tulevat rakastetuiksi, hyväksytyiksi, rohkaistuiksi sekä autetuiksi. Armon kyllästämä ilmapiiri sallii olla tarvitseva ja heikko ilman suorituspaineita.
”Meidän päätyömme on toimia niin, että ihminen ja Jeesus kohtaavat. Kaikki muu on loppujen lopuksi sivutyötä”, laulaja ja lauluntekijä Pekka Simojoki tähdentää.

Kokoontumisemme muoto on kulttuuria. Muoto palvelee sisältöä ja jatkuvasti tulee miettiä, palveleeko muoto sisältöä parhaalla mahdollisella tavalla. Onko kokontumisissa mahdollista kasvaa hengelliseen aikuisuuteen, varustautua palvelemaan ja löytää lahjat ja kyvyt, jotka Jumala on antanut?

”Toivoisin, että seurakunta voisi olla ulospäin suuntaunut yhteisö. Se rakkaus, mistä meidät tunnetaan, voisi näkyä ulospäin”, teologiaa opiskeleva Nooa Saari tähdentää. Jumalan rakkaus on lähtökohta, joka laittaa meidät liikkeelle. Rakkaus vetää kutsumaan, rakkaus saa rakentamaan hengellistä kotia ja rakkaus kasvattaa meitä – näin seurakunnastamme muodostuu tavoittava yhteisö.

Kuuntele Raamattuavain Extra 23.3.2019: Seurakunta – tavoittava yhteisö. Mukana Mika Falk, Pyry Winter, Nooa Saari, Johanna Sandberg, Matti Vanhanen ja Pekka Simojoki.

 

 

 

 

 


Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.

 

 

Share This