Seija Järvenpään elämä avautuu uutuuskirjassa

15.5.2015

Vuonna 2014, helteisen heinäkuun uneliaan uutisvirran herätti tieto kahden suomalaisen avustustyöntekijän surmasta Afganistanissa. Toinen heistä oli pitkään maassa työskennellyt Seija Järvenpää.

Ystavani_Seija_Kansi_smallSeijan läheinen ystävä Jukka Sariola on koonnut tuntonsa ja muistonsa koskettavaksi kirjaksi Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan. Sariola kertoo rohkeasti erityisestä ystävyydestä sitkeän naisen kanssa. Tapahtumat etenevät vuosikymmenten takaa aina Seijan elämän viimeisiin hetkiin. Kirja ilmestyy toukokuun lopulla Kustannus Oy Uuden Tien julkaisemana.

Kustannuspäällikkö Päivi Häkkinen kertoo, että kirjaprojekti on yksi mielenkiintoisimpia hankkeita missä hän on saanut olla mukana.
– Tämä on ollut matka yhden ihmisen elämäntarinaan. Jukka Sariolan kyky kertoa tuokiokuvien kautta rakkaasta ystävästään on koskettava. Sariola ei ole myöskään pelännyt näyttää lähikuvia ystävyydestään, Häkkinen toteaa.

Sariolan sanoin, Seija ei ollut uhkarohkea sankaripyhimys vaan omat lahjansa lähimmäisten käyttöön antanut tavallinen ihminen. Lupaavasti alkanut ura DNA-tutkimuksen parissa sai jäädä kun tilalle tuli jotain tärkeämpää – syvemmällä oleva kutsumus.

Kokoelma

 

Kirjan materiaalina on Jukka Sariolan muistojen lisäksi yli 600 sähköpostiviestiä käsittävä kirjeenvaihto sekä Seijan vuosien varrella tukirenkaalleen lähettämät rukouskirjeet. Kirjassa on 40 sivun laajuinen kuvaliite ja piispa Tapio Luoman esipuhe.

Kirja julkaistaan 4.6.2015. Sen voi tilata täältä.

Jukka Sariola, s. 1963, sairastaa harvinaista lihasten rakenteeseen vaikuttavaa synnynnäistä sairautta, minkä vuoksi hän jo nuorena sai pyörätuolin ja myöhemmin hengityskoneen. Pitkään Seinäjoella vaikuttanut Sariola asuu nykyään Helsingissä omassa asunnossaan ympärivuorokautisen avustajaringin avulla.

Jukka_Sariola

 

Jukka Sariola toimii aktiivisesti niin vammaisjärjestökentässä kuin kirkollisella puolella. Hän on tuttu kokoustaja Sosiaali- ja terveysministeriössä sekä Kirkkohallituksessa. Seurakunnille suunnattujen ATK-

ohjelmien suunnittelu, penkkiurheilu ja kesäinen kalastus kuuluvat myös Sariolan elämään.

Sariolan aiemmat teokset:
-Hyväosainen (2002)
-Hän vahvistaa minun askeleeni (2005).

 

Lahjoituksesi tämän artikkelin kohdalla suunnataan mielenterveystyölle Heratissa,  Afganistanissa.

Share This