SAT-7 sai takaisin takavarikoidun omaisuuden

28.2.2016

Egyptin viranomaiset palauttivat 28. tammikuuta kaikki kristillisen satelliittitelevisiokanavan SAT-7:n Kairon studiosta takavarikoimansa kuvausvälineet. He olivat pitäneet niitä hallussaan yli kolme kuukautta. Kuvausvälineet palautettiin hyväkuntoisina.
“Olemme kiitollisia, että saimme poliisilta kuvauskaluston takaisin ehjänä, mukaan lukien kovalevyillä olleet keskeneräiset televisio-ohjelmat”, SAT-7:n Egyptin työn johtaja Farid Samir kommentoi.

Ohjelmatuotantoa helpotti tieto siitä, että kovalevyillä olleet keskeneräiset televisio-ohjelmat saatiin myös takaisin ehjänä. Kuva: SAT-7:n arkisto

 

Viranomaisilla oli etsintälupa, kun he 10. lokakuuta 2015 veivät suuren osan studion tuotantovälineistä, muun muassa kamerat ja kaikki editointiin käytettävät tietokoneet. Toiminnanjohtaja Farid pidätettiin syytettynä televisiotoimintaan tarvittavan lisenssin puuttumisesta. Hänet vapautettiin kuuden tunnin kuluttua.

Tuotanto minimissä

SAT-7:n Egyptin työ on takavarikoinnin jälkeen ollut rajoitettua. Suorat lähetykset jouduttiin lopettamaan, eikä moniakaan uusia ohjelmia saatu nauhoitettua. Arabiankieliset aikuisten ja lasten kanavat ovat kuitenkin pysyneet toiminnassa Libanonin studion lähetyksillä ja yhteistyökumppanien tuottamilla ohjelmilla.
Toiminnanjohtaja Farid on helpottunut. “Viime viikkojen aikana myös hengellinen kestokykymme on ollut koetuksella. Maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon tuki on kuitenkin rohkaissut meitä.”

Laajaa tukea

SAT-7 ei vieläkään tiedä, miksi viranomaiset pitivät välineistön takavarikointia välttämättömänä, mutta on kiitollinen tuesta, jota on saanut paikallisilta kirkoilta, lakimiehiltä ja katsojilta sekä esirukouksesta ja taloudellisesta tuesta työn ystäviltä eri puolilta maailmaa.
“Ryhdymme iloiten taas palvelemaan Jumalaa työllämme, emmekä pidä tätä mahdollisuutta itsestään selvänä”, toiminnanjohtaja Farid toteaa. ”Tämän vaikean jakson ajan olemme nähneet Jumalan väkevän käden toimintaa ja kokeneet Kristuksen ruumiin yhteyttä.”

Liity rukoukseen

Kiitä kanssamme Jumalaa siitä, että SAT-7:n Egyptin-studio sai kuvausvälineistönsä takaisin. Rukoile, että tuotantoryhmä pääsee nopeasti kiinni normaaliin työrytmiinsä, että avoinna olevat lakiasiat ratkeavat täysin ja ettei studiolla ole enää ongelmia viranomaisten kanssa.

Vuonna 1996 perustetun SAT-7:n kansainvälinen päätoimisto on Kyproksella. SAT-7 lähettää kristillisiä televisio-ohjelmia 15 miljoonan ihmisen yleisölle Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. SAT-7 esittää ohjelmaa arabiaksi, farsiksi ja turkiksi viidellä eri kanavalla. Kansanlähetys lähettää maaliskuun alussa diplomi-insinööri Sakari Heinosen avustamaan SAT-7:n farsinkielisessä ohjelmatuotannossa.

 

Share This