Radiosta tuttu Veijo Venäjällä

16.12.2015

Vierailin Siperiassa, Omskissa ja Novosibirskissä syyskuun lopussa. Kerron muutamin kuvin matkasta.

jouluk_paiva15 aKuvassa Omskin kaupunkimaisemaa. Kaupunki on miljoonakaupunki, sitä halkoo joki, kuten useimpia suurempia kaupunkeja Siperiassa. Rakennuksista näkee kaupungin pitkän historian, joka yltää noin kolmensadan vuoden taakse.

jouluk_paiva15bOmskin kirkkoherra Igor Kreos osoittaa kylttiä, josta Siperiassa kirkot tunnistaa. Harvan kirkon katolla on risti, sillä kirkkotiloja on rakennettu vanhoihin toimistotiloihin. Kuvassa keskellä oleva Saara Karttunen on lähdössä Inkerin kirkon työhön alkuvuodesta 2016 . Vasemmalla Johannes Seppänen, joka toimii vapaaehtoisena katekeettana Omskin seudulla ja osaa suomea – hänen lapsuuden-kodissaan on puhuttu suomea.

jouluk_paiva15cNovosibirsk on noin 1,5 miljoonan asukkaan keskeisin kaupunki Siperiassa. Kaupunkia halkoo joki, joka erottaa esikaupunkialueen valtavasta keskustasta.

jouluk_paiva15_dNovosibirskin luterilainen kirkko on kunnostettu entisistä toimistotiloista. Seurakunnan nimi on Kristus Vapahtajan seurakunta.

jouluk_paiva15eSeurakuntaan kuuluu noin 50 seurakuntalaista. Osalla on juuret neuvostovallan aikaan maan alla toimineissa kotiseurakunnissa. Toiset ovat liittyneet matkan varrella 15-vuotiaaseen seurakuntaan.

jouluk_paiva15f

Yksi seurakunnan voimakkaasti tavoittava työmuoto on Puolimatkan koti, jossa vasta vankilasta vapautuneet voivat opetella elämää ilman päihteitä ja ympäristön repivää voimaa. Kodissa asutaan, käydään töissä, pidetään hartauksia, tutkitaan Raamattua ja osallistutaan seurakunnan jumalanpalveluksiin ja tilaisuuksiin. Kuvassa vasemmalla lähettimme Markus Aitamäki (voit liittyä Aitamäkien lähettäjärenkaaseen: http://suuressamukana.fi/lahetystyontekija/aitamaki-markus-ja-mari/) ja hänen oikealla puolella diakoni Slava Ostanin, joka johtaa Puolimatkan kotia. Edessä Slavan vaimo Olja.

jouluk_paiva15h

Siperiassa tehdään työtä, josta saamme kerran taivaassa iloita.

Veijo Olli
Kirjoittaja vastaa Kansanlähetyksen radio-ohjelmista, joita voi kuunnella Radio Deiltä ja avaimia.netistä. Joulukalenterin 15. luukusta löytyy myös Venäjää. Katso kalenteri täällä. Aitamäkien blogia voit lukea osoitteessa http://aitamaet.blogspot.fi/. Saaran lähetysrenkaaseen voit liittyä täällä.

 

 

Share This