Power-illat Vaasassa kutsuvat kohtaamaan elävää Jumalaa

28.2.2016

Keväällä 2014 Vaasassa päätettiin siirtyä ajatuksista tekoihin. Mielessämme oli jo pitemmän aikaa pyörinyt unelma ja näky nuortenilloista, joihin olisi matala kynnys tulla. Olisi livebändi, värivaloja, jotain tarjottavaa ja tietenkin Jeesuksen yhteyteen kutsuvaa julistusta.

Hyvä paikka ja hyvä alku

Paikkaa arvottiin pitemmän aikaa – keskusta vai Palosaari, seurakunnan tila vai jokin muu paikka. Tärkeintä olisi, että se olisi kohderyhmän lähellä ja sinne olisi helppo tulla. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme Palosaaren kirkkoon, joka on lähellä opiskelijoita.

Power donitsitSyksyllä 2014 oli ensimmäisen Power-illan aika. Jännitti, tulisiko ihmisiä paikalle. Uskomatttomalta tuntui, että kaikki oli saatu järjestymään. Bonuksena oli, että Arnolds oli lähtenyt mukaan sponsoroimaan iltoja donitseilla, joten tarjoilut todellakin olivat kohdallaan. Nuoria ja nuoria aikuisia tuli paikalle mukavasti. Eikä pelkästään uskovia, vaan myös niitä, jotka eivät olleet minkään seurakunnan toiminnassa mukana.

Ensimmäisen syksyn aikana väkimäärä vaihteli paljonkin. Joulun alla aloimme miettiä, mitä illoista tulisi, kun väkimäärä väheni.

Useat löysivät Jeesuksen

Tammikuussa 2015 tapahtui jotakin uskomatonta. Hieman ennen illan alkua kirkon ovi alkoi käydä tiheään tahtiin. Yhtäkkiä kirkko oli täynnä elämää. Paikalle saapui täysin yllättäen noin 50 nuorta. Opetuksen jälkeen monen puolesta saatiin rukoilla. Muutama otti Jeesuksen vastaan elämäänsä.

Ilta näytti, että työ ei ollut turhaa, ja antoi voimaa jatkaa eteenpäin takkuisen syksyn jälkeen. Helmikuussa nuoria oli jälleen hyvin paikalla. Silloinkin useampi löysi elämän tärkeimmän asian, Jeesuksen.

Iltojen heikkoutena oli se, että niitä järjestettiin vain kerran kuukaudessa. Jos paikalle ei jostain syystä päässyt, seuraavaan Poweriin oli taas kuukausi. Nuoret nauttivat illoista, mutta samalla niitä olisi tarvittu useammin. Keväällä päätimme, että syksyllä iltoja alettaisiin pitää kaksi kertaa kuukaudessa.

Power opetuksen aikana

Jumala etsii yksilöä

Tämän takia syksyllä päivä vaihtui lauantailta perjantaille. Väkimäärä kutistui olemattomaksi. Silti Jumala teki työtään. Vaikka osallistujia oli vähän, Jumala näytti tekevän ”täsmätoimia”.

Eräs tyttö oli rukoillut, että seurakuntayhteys kävelisi häntä vastaan kadulla. Kerran salilta tullessaan tyttö törmäsi tiimiläiseemme, joka ojensi hänelle kutsun Poweriin. Eräässä toisessa illassa oli kaksi tyttöä, jotka tunsivat toisensa jo jotenkin ennestään. Molemmat olivat kohdanneet iltoihin mukaan kutsuvan tytön kadulla ja sen jälkeen toisensa ja varovasti alkaneet puhua, mitä oli tapahtunut. He uskaltautuivat yhdessä ensimmäiseen Power-iltaansa sen sijaan, että molempien olisi pitänyt jännittää yksin tulemista.

Simo kuvailee iltoihin tulemista näin: ”Power-iltahan voi tulla yksin tai kaverin kanssa ja tuntea kuuluvansa joukkohon. Löytää uusia tuttavuuksia.”

Power Riku ja pojat

Jumala etsii yksilöä. Hän kutsuu henkilökohtaisesti yhteyteensä ja haluaa elää suhteessa jokaiseen ihmiseen. ”Power on lämminhenkinen ja matalakynnyksinen paikka tulla tutustumaan Jeesukseen ja hänen armoonsa”, kertoo David.

Jumalalla on tarkka suunnitelma jokaisen ihmisen varalle. Sen takia myös Power-iltoja järjestetään, että jokainen nuori Vaasassa saisi kuulla, että Jumala rakastaa häntä ja että Jumalalla on tarkoitus hänen elämälleen. Jokaisessa illassa on läsnä sanoma Jeesuksen rististä ja sovitustyöstä ja kutsu lähteä seuraamaan Jeesusta. Joka illassa on myös mahdollisuus esirukouspalveluun ja keskusteluun.

Antton tiivistää iltojen sisällön hyvin: ”Power-illat on ihan mahtavia. Olis kiva, jos niitä ois useemmin, mutta aina ku niitä on, niin nautin hirveesti. Siellä saa viettää aikaa Jeesuksen kanssa ja ylistää ja laulaa. Power-illat on siis lyhyesti sanottuna mahtavia ja suosittelen niitä kaikille.”

Illat jatkuvat

Nyt keväällä 2016 siirryimme Pelastusarmeijan tiloihin, jotta saimme siirrettyä päivän takaisin lauantaiksi ja silti pidettyä illat kaksi kertaa kuukaudessa. Ainakin tammikuun kerrat olivat rohkaiseva osoitus siitä, että lauantaihin palaaminen oli oikea ratkaisu. Uskomme, että illat ovat Jumalan sydämeltä lähtöisin. Haluamme nähdä jatkossakin, että nuoria tulee uskoon Vaasassa ja he alkavat kasvaa uskossaan seurakuntayhteydessä.

Teksti ja kuvat:
Piia-Maaria Matkoski, n
uorisotyöntekijä
Etelä-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetys

 

Share This