Nuorisotyölinjalla tutustutaan omiin lahjoihin

2.7.2018

Kansanlähetysopistossa voi opiskella muun muassa nuorisotyötä. Nuorisotyölinjaa vetävä Laura Järvinen kertoo opiskelijoiden palautteista:

”Nuorisotyölinjan aikana on saanut kasvaa. Eniten nuoret kertovat, että he ovat saaneet kasvaa Jumalan tuntemisessa. Nuorisotyölinjan opinnoissa, raamattuluennoilla ja ihan siinä, että he ovat olleet täällä muiden kristittyjen kanssa, suhde Jumalaan on syventynyt ja vahvistunut. Sen lisäksi moni kertoo, että omat lahjat ovat saaneet olla käytössä ja että on oppinut tosi paljon uutta, esimerkiksi miten voi kertoa evankeliumia eteenpäin.”

Syksyisin käynnistyvällä opintolinjalla saadaan niin teoriaa kuin käytännön opetusta. Linjan opiskelijat rakentavat monia tapahtumia ja tilanteita monilla eri tasoilla. Itse tapahtuma on aina se näkyvin, mutta ilman ennakkotyöskentelyä ei yksikään tapahtuma toteutuisi eikä onnistuisi. Kuvassa Anna Ihalainen ja Laura Järvinen käyvät läpi nuorten Raamattubreikki-tapahtuman toteutusta.

Linjalla opiskellut Eveliina Meriö kirjoittaa blogissaan”Nuorisotyölinja on opiston nuorisotapahtumien kannalta elintärkeä. Ilman innostuneita nuoria ei varmaan yksikään tapahtuma pääsisi paperilta todellisuuteen, sillä nuorityölinja kantaa tapahtumissa mielettömän suuren korren kekoon. Ei oikeastaan korren, vaan koko havupuun. Se ei ole mitään leikkiä, vaan opiskelija pääsee oikeasti vaikuttamaan ja olemaan hyödyksi. Nuorisotyölinja tekee päävastuuta lukuunottamatta useissa tapahtumissa kaiken talkoolaisten organisoinnista majoitukseen ja ohjelman suunnitteluun. Linja on mielettömän siisti systeemi, jossa kaikki rullaa kohdallaan ja jokainen pääsee käyttämään omia lahjojaan. Nautin linjalla olosta niin paljon, että jäin jumiin kesänkin yli ihan eilispäivään asti, jolloin linja loppui tältä vuodelta.”

Nuorisotyölinjalla aidoissa todellisissa tilanteissa mukanaolon on tarkoitus antaa mahdollisuus koetella omia siipiään: ”Lukuvuoden aikana, jonka opiskelija opistolla viettää, hän pääsee tutustumaan niihin lahjoihin, joita hän on Jumalalta saanut ja laittamaan niitä likoon”, Laura Järvinen kertoo. Hän täydentää opiskelun tapahtuvan ympäristössä, jossa voi myös epäonnistua, kokeilla ja yrittää uudelleen. Sopivassa ilmapiirissä ja turvallisessa ympäristössä opiskelusta syntyy vuosi, joka kasvattaa monin tavoin.

Lisätietoja Kansanlähetysopiston Nuorisotyölinjasta tästä linkistä.

Kuuntele tästä Laura Järvisen haastattelu 30.6.2018 Raamattuavain Extra -ohjelmassa:

Teksti Veijo Olli

Artikkeli on julkaistu 2.7.2018

Järvinen Laura

kansainvälisyys- ja nuorisotyölinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto, perhevapaalla

laura.jarvinen@sekl.fi

044 447 7805

Share This