Naistenpäivät 2019 – onnen päivät

5.2.2019

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–3. maaliskuuta järjestetään Naistenpäivät Kansanlähetysopistolla Ryttylässä.

Päivien teemaksi on valittu Onneni on…

Päivien johtaja Anneli Jokimies toteaa, että teemassa on niin haasteellinen kuin myönteinen puoli.
– Voiko positiivisempaa olla kuin se, mikä on minun onneni salaisuus. Siitä kerrotaan psalmissa 73: ”Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan.”
– Ihmiset kokevat nykyaikana ahdistusta, mutta psalmin kirjoittajan sanoma on, että meidän onnemme ei ole kiinni ulkoisista olosuhteista eikä ajallisista pettymyksistä, vaan että se mikä on sisällämme – usko, luottamus, ilo – merkitsee enemmän.

Jokimiehen mukaan kyse on syvemmästä asiasta.
– Jospa ihmiset tajuaisivat, että kaikki asiat tulevat Jumalalta! Hän ei ole luvannut varjella kaikelta pahalta, mutta on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä ja joka hetki.
Anneli Jokimies sanoo, että teema ei koske vain joitakin ihmisiä, vaan on kaikille sama, olipa nuori tai vanha tai olipa elämäntilanne mikä tahansa. Voimme perustaa elämämme sille, että onni on olla lähellä Herraa.

Tapahtuman suunnittelussa lähtökohtana on ollut se, millaisessa ajassa elämme ja mitä naiset kaipaavat. Näin kertoo Eila Forsberg, joka on toiminut Naistenpäivien suunnittelutoimikunnassa vuodesta 1982.
– Päällimmäisenä on pääasia, niin että saisimme tuotua evankeliumin kirkkaana esille. On myös tärkeää, että tänne on helppo tulla sellaisenkin, joka ei ole koskaan aikaisemmin ollut mukana.
– Ohjelman kautta haluamme tarjota sitä hyvää, mitä Raamattu antaa, että jokainen saisi kokea Jumalan rakkautta – sitä täydellistä rakkautta, jota vain hän voi meille antaa. Hän tietää, minkälaisia annoksia me tarvitsemme.

Forsberg tuumii, että kun tulee eri puolilta eri ikäisiä naisia, niin jokaisella on paljon annettavaa, kun ollaan yhdessä. Jokainen, joka sinne tulee, tuo yhteistä hyvää ja antaa tapahtumaan jotakin omalla persoonallaan. Silloin kaikki tulevat siunatuiksi.
– Kaikkialla, joka paikassa tarvitaan rukousta. Naistenpäivillä on mahdollisuus keskusteluun ja sielunhoitoon.

Naistenpäivillä luvassa on rautaisannos hyvää raamattuopetusta, yhteistä jakamista ja kertomuksia lähetystyöstä. Lauantaina saamme lisäksi nauttia muun muassa Perhosleidien esityksestä Mielen taistelukenttä. Iltapäivällä meille luennoi Taistelukentältä lepoon -otsikolla teologi ja kirjailija Anna-Liisa Valtavaara, joka on pitänyt paljon luentoja hyvästä ja liiallisesta kiltteydestä.

Tapahtumassa ovat mukana muun muassa:

Anna-Liisa Valtavaara

Anna-Liisa Valtavaara on teologi, kouluttaja ja suosittu puhuja eri puolilla Suomea. Hän puhuu naistenpäivillä anteeksiantamisesta, syyllisyydestä ja itsensä hyväksymisestä.
– Viime kädessä kysymys on siitä, luotanko itseeni, toisiin ja Jumalaan.

Hän on aiemmin kirjoittanut menestysteokset Kiltteydestä kipeät (2003) ja Ainako anteeksi (2005), Oikein kiltit (2007), Huolena huolehtiminen (2009), Syyllinen olo – syystä vai suotta (2014).

Perhosleidit

Perhosleirit ovat Porin evankelis-luterilaisessa seurakunnassa toimivia maallikkojäseniä. Nelihenkisenä ryhmänä ryhmä esittää draaman keinoin Jumalan sanan todellisuutta arkipäivässä.

– Olemme kokeet saaneemme tämän tehtävän Jumalalta, ja mielestämme se sopii hengelliseen kenttään erittäin hyvin, kertovat ryhmän jäsenet Seija Leppänen, Kirsi Koivula, Pia Hautala ja Arja-Liisa Järvinen.

Ilmoittautuminen 21.2. mennessä, myöskin keskus@sekl.fi tai puh. 019 77 920.

Lahjoitukset:
Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyksen Raamattu rakkaaksi -kampanjalle.

Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin, viite on 70315. Voit käyttää tämän sivun alareunassa olevia tilinumeroita.

Jumalan siunausta sinulle!

Share This