Monet mahdollisuudet innostavat Lamin Virnestä

28.2.2016

Lamin Virnes on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta. Peruskoulun jälkeen Lamin opiskeli Haapaveden opistossa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ammattikorkeakoulussa jatkui sama ala, ja hän valmistui sieltä yhteisöpedagogiksi ja kirkon nuorisotyönohjaajaksi.

Vuosikausien haave oli päästä työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Puolitoista vuotta sitten Lamin muutti vaimonsa kanssa Kokkolaan, missä haaveesta tuli totta. Hänestä tuli yksi Kansanlähetyksen uusista työntekijöistä.

Mitä teet?

Teen töitä Keski-Pohjanmaan Kansanlähetyksellä juniori- ja nuorisotyöntekijänä. Aloitin työt nykyisessä muodossaan tammikuun ensimmäinen päivä.

Miksi haluat tehdä juniori- ja nuorisotyötä?

Me saimme tehtävän viedä evankeliumia eteenpäin. Tahdon olla kertomassa sitä niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet.

Toisaalta teen nuorisotyötä, koska se on aivan parasta. Se pitää sisällään niin paljon: opettamista, erilaisten ihmisten kohtaamista, kuuntelemista, käytännön askareita ja paljon muuta. Näiden kahden tekijän yhdistämiseen olen tähdännyt ja päässytkin toteuttamaan niitä monessa paikkaa.

Kuinka tulit uskoon?

Rippileirillä. Saimme rippileirilläni kuulla hyvää opetusta, ja kotiseurakuntani osasi antaa tarvittavaa tukea. Erityisesti uskovien isosten tuki ja läsnäolo auttoi uskon alkutaipaleella.

Kuinka löysit Kansanlähetykseen? Entä miten päädyit tekijäksi?

Muutettuamme Kokkolaan kävin katsomassa, millaisia kristillisiä menoja siellä oli. Menin siis myös Kansanlähetyksen Yhteysiltoihin, jonne kokoontuu ihmisiä vauvasta vaariin.

Tutustuin siellä Keski-Pohjanmaan piiripastoriin Tuisku Winteriin. Hän kertoi, että juniori- ja nuorisotyöntekijälle olisi tarvetta. Niin päädyin aluksi Yhteysiltojen kerhon vetäjäksi, sitten juniori- ja nuorisotyön sijaiseksi ja nyt aloitin vuoden vaihteessa vakituisena.

MPG 3295 syyskuuta 05, 2015ikä työssä innostaa?

Innostavinta on se, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja viemään evankeliumia eteenpäin. Minulla ei ole taitoa tehdä kaikkea, joten on mahtavaa saada mukaan omat taitonsa likoon laittavia vapaaehtoisia. Myös monet mahdollisuudet innostavat. Uusia ideoita nousee mistä milloinkin, ja niitä on mielenkiintoista lähteä työstämään. Toiset poikivat hyvää hedelmää, kun toiset päätyvät romukoppaan.

Mikä työssä on vaikeaa?

Haasteita tuottaa uusien vapaaehtoisten mukaan saaminen. Onnistuessaan se kuitenkin antaa itselleni ja parhaimmillaan koko yhteisölle voimaa. Onneksi juniori- ja nuorisotyössä pääsen kasvattamaan tulevaisuuden vapaaehtoisia.

Unelmasi?

Unelmoin, että suomalaiset lapset ja nuoret saisivat uskon ja kasvaisivat kristittyjen yhteydessä. Tahdon heille turvallisen ympäristön elää ja vastuulliset aikuiset ohjaamaan elämän tiellä.

Mieleenpainuva hetki työstäsi?

En ole ollut kauaa tässä työssäni, mutta tähän mennessä mieleenpainuvinta on ollut lasten palaute. He ovat päässeet pohtimaan, mitä kristittynä eläminen on ja mitä siihen kuuluu. Olen saanut huomata, kuinka hyvin kertomukset jäävät lasten mieleen. On hienoa kuulla heidän kertovan edelliskertojen opetuksista tai tekevän niiden mukaan. Se antaa rohkaisua työn tekemiseen.

Share This