Molemminpuolista kunnioitusta

16.12.2015

Ollessamme Japanissa lähetystyössä kantautui korviimme iloisia uutisia. Äänekosken seurakunta oli liittynyt kahdeksantena seurakuntana lähettävien seurakuntiemme sarjaan. Erityisen tärkeäksi tämän uutisen teki minulle se, että olen syntynyt Äänekoskella ja asunut vauvana Äänekosken seurakunnan omistamassa asunnossa.

Jokainen seurakunta esirukoilijoineen ja taloudellisen tuen antajineen merkitsee valtavan paljon lähetystyöntekijöille. Aina kun nimikkoseurakuntien listaa lukee, tajuaa selvemmin, että lähetystyö ei ole ollenkaan lähetystyöntekijän oma juttu, vaan olemme osana suurempaa kokonaisuutta ja toimijoiden ketjua.

Lähetystyön subjekti on viime kädessä Kristus itse, hän toteuttaa suurta missiota kirkkonsa kautta. Jeesus haluaa liittää tavalla tai toisella seurakunnat ja yksittäiset kristityt todistajien ja evankeliumin eteenpäin viejien ketjuun. Lähetystyöntekijänä on helppo arvostaa sitä, että suomalaiset seurakunnat osallistuvat lähetystyöhön taloudellisella tuella, esirukouksilla ja monenlaisella yhteydenpidolla.

jouluk_paiva12c

Pääsimme käymään Äänekosken seurakunnassa koko perheenä maaliskuussa 2015. Saarnasin jumalanpalveluksessa, jossa koottiin kolehti Kansanlähetyksen Japanin työlle. Lähetystilaisuudessa kerroimme Japanin lähetystyöstä sanoin ja kuvin. Vaimoni Kaarina esitti japanilaista musiikkia flyygelillä. Seurakuntalaisten kiinnostus lähetyksen asiaa kohtaan rohkaisi meitä. Monien vanhojen ystävien ja uusien tuttavuuksien kohtaaminen kosketti. Erityisen lämpimänä jäi mieleen erään kirkkovaltuuston jäsenen puheenvuoro, jossa hän kehui meitä ammattitaitoisiksi ja asiantunteviksi lähetystyöntekijöiksi. Oli hienoa kokea lähettäjien puolelta syvää kunnioitusta; tunne on nimittäin molemminpuolista.

Rakkaat lähettävien seurakuntien edustajat, vastuunkantajat ja seurakuntalaiset: Haluamme kiittää teitä nöyrästä ja sitoutuneesta antautumisesta Kansanlähetyksen lähetystyölle. Teidän olemassaolonne on rohkaissut meitä raskaina hetkinä, joita lähetystyössä väistämättä tulee. Suuri ilo on ollut siinä, että olemme saaneet jakaa kanssanne kokemuksiamme siitä, kuinka Jumala toimii lähetyskentällä. Jatketaan yhteistyötä Jumalan elopelloilla, suuressa mukana!

Anssi Savonen
Savosten blogia voit lukea osoitteessa http://anssisavonen.fi/
Share This