Makor haTikva -koulu on toivon lähde Jerusalemissa

19.10.2019

Jerusalemissa toimiva Makor HaTikva (suomeksi toivon lähde) -koulu on ensimmäinen ja ainoa valtion hyväksymä messiaaninen koulu koko Israelin historiassa. Vuonna 2018 opetusministeriön virallisen toimiluvan saanut oppilaitos antaa perusasteen opetuksen ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan.

Tänä vuonna Makor HaTikva sai 58 uutta koululaista. Rehtori Yoel Russu toteaa tyytyväisenä, että oppilasmäärä on melkein kaksinkertaistunut. Suosio on tuonut myös omat haasteensa.
– Kymmenen lasta on jonotuslistalla, koska meillä ei ole tilaa ottaa heitä. Haluamme tarjota yhteisön, jonka parissa lapset saavat kasvaa. Sen vuoksi koulumme on sisäoppilaitos. Majoitustilat eivät riitä, joten tarkoituksemme on rakentaa uusi asuntola.

Hyvä hengellinen ja akateeminen koulutus

Israelin yhteiskunta on monien haasteiden edessä. Rikkaiden ja köyhien väliset tuloerot, israelilaisten ja maahanmuuttajien sekä juutalaisten ja arabiväestön väliset jakolinjat aiheuttavat ristiriitoja. Makor HaTikva -koulun tavoitteena on yhteisönä ja kouluna yhdistää nämä eroavaisuudet.
– Haluamme antaa hyvän hengellisen ja akateemisen koulutuksen kaikille taustaan katsomatta. Meillä opiskelee monia uusia maahanmuuttajia. Meillä on Israelissa syntyneitä lapsia. Meillä on juutalaisia ja arabikoululaisia. Annamme jokaiselle lapselle mahdollisuuden kuulla evankeliumin ja yhtäläiset lähtökohdat onnistua elämänurallaan.

Yoel Russu näyttää puhelimestaan saamaansa palautetta, jossa lukee: ”Olen neljän lapsen yksinhuoltajaäiti ja yksi lapsistani on erityislapsi. Minulle tämä koulu on suuri apu, koska voin luottaa, että he kasvattavat lastani Jumalan tahdon mukaisesti ja Messiaan rakkaudessa. Minulle olisi todella rankkaa joutua selviämään lasten kanssa, jos he kävisivät yleistä koulua, koska siellä tapahtuu kaikenlaista. Olen todella kiitollinen tästä koulusta.”
– Näemme koulun hedelmät. On niin tärkeää antaa lapsille koulutusta, joka perustuu Raamatun arvoille ja siihen, mitä Jeesus on tehnyt puolestamme. Uskomme, että kun lapsi saa vahvan perheen, vahvan seurakunnan ja vahvan kristillisen koulun, hän kasvaa hengellisesti vahvaksi Jumalan ihmiseksi.

Israel on startup-maa, joka on huipputeknologian osalta maailman kehittyneimpien maiden joukossa. Makor HaTikvassa aloitetaan teknologian opetus jo toisella luokalla.
– Meiltä valmistuneilla lapsilla on hyvä teknologiataidot. Opetamme myös erilaisia taideaineita. Oppilaamme piirtävät, soittavat ja laulavat kuorossa. Haluamme antaa heille mahdollisuuden käyttää kaikkia lahjojaan, jotka Jumala on heille antanut.

Makor HaTikvassa lapset saavat suoritettua perusasteen koulutuksen noin 15-vuotiaana. Sen jälkeen he jatkavat opintojaan muualla.
– Joka vuosi näemme ja kuulemme lapsista, jotka ovat päättäneet koulun ja jatkavat opintojaan. He eivät häpeä kertoa olevansa messiaanisia nuoria, jotka uskovat Jeesukseen. Se ei ole helppoa, koska Israel ei ole kristitty maa. Ihmisten sielunvihollisen tavoitteena on iskeä lapsiin eikä se halua, että lapset pelastuvat.

Yhteistyötä ympäri maailmaa

Makor HaTikva -koulu uskoo yhteistyöhön. Yoel Russu arvelee, että kaikilla kristillisillä kouluilla eri puolilla maailmaa on samantyyppisiä kysymyksiä työssään lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Sen vuoksi koululla on yhteistyötä saksalaisten ja hollantilaisten kristillisten koulujen kanssa. Ne lähettävät oppilaitaan vaihtoon Jerusalemiin ja Makor HaTikva lähettää oppilaitaan vastavuoroisesti näihin kouluihin.

Vieraillessaan Suomessa Yoel Russu tapasi neljän kristillisen koulun työntekijöitä. Hän huomasi, että suomalainen koulujärjestelmä on vähän erilainen, mutta kristillinen arvopohja on samanlainen.
– Valtiot eivät kovin hyvin tue kristillisten koulujen olemassaoloa. Kristillinen kasvatus on melko uutta. Suunnittelemme yhteistyötä näiden suomalaisten kristillisten koulujen kanssa. Jos ei muuta, niin voimme ainakin rukoilla toistemme puolesta.

Rehtori kiittää kaikesta Kansanlähetyksen kautta tulleesta rukous- ja talousavusta.
– Näemme, miten suomalaiset kokosydämisesti rakastavat Israelin maata ja kansaa. Kiitämme hyvistä suhteista suomalaisten siskojen ja veljien kanssa. Jumala siunatkoon teitä ainaisen rauhan Jerusalemista.

Yoel Russu Israel-päivillä
Rehtori Yoel Russu kertoi Makor HaTikvah -koulun kuulumisista Israel-päivillä Ryttylässä. Hänen tulkkinaan toimi Ilona Huxley. Kuva: Heidi Tohmola

Kuuntele: Yoel Russu haastatteluvieraana Raamattuavain Extrassa 19.10.2019. Iloisia uutisia Israelista. Mukana aluekoordinaattori Juhani Koivisto ja Veijo Olli.

Lisää Raamattuavain Extran keskusteluja tästä linkistä.

 

Haastattelu: Anne Lepikko
Kuvat: Heidi. Artikkelikuva on Makor HaTikva -koulun piha-alueelta.

Tue Makor HaTikva -koulun toimintaa

Tule mukaan tukemaan Makor HaTikva -koulua, sen oppilaita ja henkilökuntaa rukouksin ja taloudellisesti. Voit tehdä kertalahjoituksen alla olevan painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 74052. Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This