Lastenraamattuja jaettiin Peshterassa

14.2.2015

Lastenraamattuja Peshteraan –projektin tavoite on täyttynyt. 200 lastenraamattua on jaettu lahjaksi Bulgarian millet-turkkilaisille lapsille Peshteran alueella. Projekti toteutettiin Kansanlähetyksen juniorityön ja Peshteran luterilaisen seurakunnan yhteistyönä.

Peshteran seurakunnan yhtenä tavoitteena on saada kaupungin lapset innostumaan lukemisesta. Kuva: Jouni Haverinen
Peshteran seurakunnan yhtenä tavoitteena on saada kaupungin lapset innostumaan lukemisesta. Kuva: Jouni Haverinen
Lastenraamattujen jakajat otettiin pääosin hyvin vastaan. Kuvassa vas. Eerika ja Türkan.
Lastenraamattujen jakajat otettiin pääosin hyvin vastaan. Kuvassa vas. Eerika ja Türkan.

 

Varojen kerääminen kirjojen ostamiseksi tapahtui pääosin Donkkis Big Night -illoissa, ja kirjojen jakaminen toteutettiin Peshteran seurakunnan toimesta.

Lastenraamattuja joululahjaksi

Lastenraamattujen jakamisen ajankohdaksi valittiin joulunalusviikot. Ennen sitä seurakunnan vapaaehtoisille annettiin koulutusta ihmisten kohtaamiseen ja evankeliumin kertomiseen. Lastenraamattujen kansien sisäsivuille valmisteltiin tarratulosteena lisäsivut. Etukannen sisäpuolella oli seurakunnan tervehdys ja kutsu mukaan toimintaan. Takakannen sisäsivulle painettiin ensi askeleet turkinkielisen tekstin lukemiseen bulgarian lukutaitoisille, tärkeimpänä aakkosvastaavuudet.

Vapaaehtoiset lähtivät pareittain jakamaan lastenraamattuja. He etenivät katu kadulta, ovi ovelta läpi koko asuinalueen. Liikkeellä oltiin pääosin iltaisin, jolloin asukkaat olivat varmimmin kotona. Ylimpänä vuoren rinteillä sijaitsi vaikeakulkuisimmat reitit, joilla kierrettiin lauantaisin valoisaan aikaan.

Vaikeakulkuisimmilla reiteillä kierrettiin vain valoisaan aikaan. Kuvassa vas. Türkan ja Eerika.
Vaikeakulkuisimmilla reiteillä kierrettiin vain valoisaan aikaan. Kuvassa vas. Türkan ja Eerika.

 

Vastaanotto oli pääsääntöisesti erittäin hyvä. Perheet ilahtuivat lahjasta ja monessa kodissa lapset alkoivat heti innostuneena tutkia saamaansa kirjaa. Vain pieni osa perheistä kieltäytyi lahjasta. Lastenraamattujen jakaminen sai aikaan sen, että heti seuraavana sunnuntaina pyhäkoulu oli täynnä lapsia.

Jatkoa luvassa

Kirjojen jakamisen jälkeen kirkolle ja pappilaan on tullut kirjapyyntöjä. Halukkaita lukijoita olisi vielä enemmän. Peshteran seurakunta onkin päättänyt hankkia 50 lastenraamattua, Uusia testamentteja ja Raamattuja annettavaksi niille, jotka sitä pyytävät. Seurakunnan suunnitelmissa on myös lastenleirin järjestäminen toukokuussa. Lisäksi hankitaan lukutaidon edistämiseen sopivaa materiaalia.

– Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi jatkamme keräystä. Tavoitteenamme on saada kokoon 500 euroa lisäkirjojen hankkimiseen ja lastenleirin toteuttamiseen. Yhden leiriläisen osallistuminen maksaa noin 20 euroa, kertoo projektin puuhamies Jouni Haverinen.

Hän kiittää kaikkia yhteiseen työhön osallistujia. Haverinen toivoo ennen kaikkea, että suomalaiset olisivat mukana rukouksin.

– Toivomme, että lastenraamatut saisivat monen Peshteran lapsen tutustumaan Jeesukseen ja löytämään tiensä seurakuntaan. Hienoa olisi myös jos lasten lukutaito kehittyisi tämän myötä. Rukoilemme, että Raamattu ja sanoma Jumalan rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan tulisivat rakkaaksi niin Peshteran kuin Suomenkin kristityille.

Lisätietoja: www.donkki.net ja www.facebook.com/lastenraamattujapeshteraan

 

 

Share This